Nog hevige regenval in Zuid-Thailand

Alsof het de afgelopen dagen al niet genoeg regenwater naar beneden is gekomen, wordt er voor komend weekend nog hevige regenval in Zuid-Thailand verwacht.

Zuid-Thailand maakt een van de ergste overstromingen van de afgelopen jaren mee. Hele gebieden staan onder water en zijn nauwelijks meer bereikbaar. Bussen en treinen rijden niet meer. En ook vliegvelden zijn gesloten. En in plaats van dat het beter gaat worden, verwacht het Thaise weerbureau hevige regenval in Zuid-Thailand. Erg veel regen zelfs.Centraal Thailand

Ook de noordelijk gebieden kampen met veel neerslag. Centraal Thailand, waar de meeste populaire toeristische eilanden liggen, krijgen ook te maken met flinke buien.

Er worden al overstromingen gemeld op Koh Tao en Koh Samui. Regen wordt ook gemeld op Koh Chang, maar vooralsnog zijn daar geen problemen met het regenwater.


Op de Amandan Zee gaat het spoken, tripjes met de boot worden afgeraden. De golven zijn te hoog en de wind te sterk. Sommige aanbieders van dagtripjes naar nabijgelegen eilanden zullen aanbieden om toch uit te varen. Want een dag niet gevaren, is geen inkomsten.

Advies is om niet op deze aanbiedingen in te gaan. Vaak gaat dit verkeerd en moeten de Thaise autoriteiten te hulp schieten en mensen van een zinkende boot redden. Of drenkelingen uit zee vissen.

Share This Post

Post Comment