fbpx
Het vervoer in Bangkok, wat zijn de alternatievenLaatste nieuws 

Het vervoer in Bangkok: wat zijn de alternatieven?

Iedereen kent de beelden van het vastzittende verkeer in de Thaise hoofdstad, maar wat zijn de alternatieven voor vervoer in Bangkok. Zijn ze er wel?

Het bekende plaatje van straten in Bangkok; gevuld met auto’s, bumper aan bumper. Iets om als bewoner van Bangkok moedeloos van te worden, maar ook als toerist heb je er last van.

De meeste toeristen willen in de tijd die ze hebben zoveel mogelijk doen en zoveel mogelijk zien. Langzaam voort schuifelende voetgangers op een druk trottoir gaan gelijk op met de auto’s.

Vervoer in Bangkok en de alternatieven

Wil je snel een grote afstand binnen Bangkok overbruggen, dan zijn er een aantal mogelijkheden. Het hangt een beetje van de plaats af waar je bent in Bangkok, maar de meeste attracties van Bangkok liggen wel binnen loopafstand van een metrostation of Skytrain station (BTS). Een derde levensader voor Bangkok is de rivier.

Drukke Skytrain

De skytrain verbindt, met een steeds groeiend aantal lijnen, de diverse centra van de stad. Boven de straten zoeven ze de bijna geparkeerde auto’s voorbij.

De stations zijn wel erg druk. Soms moet je een of twee mogelijkheden voorbij laten gaan, maar dan zit of sta je wel lekker in de airco op weg naar je bestemming.

De metro doet hetzelfde maar dan onder de grond. Er zijn minder lijnen, de stations sluiten wel steeds beter aan op de skytrain en omgekeerd. Misschien is dit wel vervoer in Bangkok in optima forma.

Beide oplossingen zijn overigens niet de goedkoopste. Zelf denk ik dat tijd op je reis erg kostbaar is.

Meer traditionele alternatieven

In de buurt van de door Bangkok kronkelende rivier de Chao Phraya is een populair vervoersmiddel de diverse bootjes. Er vaart een soort shuttleboot op en neer langs de rivier. Er worden belangrijke punten in de stad aangedaan.

Denk aan Chinatown, het koninklijk paleis en ga zo maar door. Leuk, je ziet een andere kant van Bangkok en op het water is het meestal ook wat koeler.

In het centrum van Bangkok liggen kanalen die bevaren worden met aparte boten. Het lijken grote barken, je zit beschermd voor het niet zo schone water achter een zeiltje en voor een paar baht ben je aan de andere kant van de stad.

Voor de lefgozers onder de toeristen zijn er ook nog de ‘motosai’, de brommertjes die dwars door het verkeer je naar je bestemming brengen. Wanneer het verkeer nog een beetje beweegt is het een redelijk alternatief. Vraag wel om een helm.

Het vervoer in Bangkok, wat zijn de alternatievenAfvallers bij vastzittend verkeer

Wanneer het verkeer al tot stilstaand komt of nauwelijks nog in beweging is, vallen de taxi en de diverse bussen al snel af.

Bij de taxi zit je wel in de airco, maar de enige beweging die je ziet is de taximeter. De bussen zijn, tenzij je de stad goed kent of een Thai bij je hebt, niet handig. Je moet snel beslissen en de taal is een barrière.

Lees ook

%d bloggers liken dit: