fbpx
Pra Kradung National ParkFlora en fauna Ontdek Thailand Rest van Thailand 

Het prachtige Phu Kradung Nationaal Park

In het noordelijke gedeelte van Thailand, dicht tegen grens met Laos, ligt in de provincie Loei het Phu kradung Nationaal park.

In dit prachtige park zijn heel veel dieren.  Zo zijn er zeldzame vogels te zien zoals de neushoornvogel. Maar ook fazanten en spechten. Er leven wilde olifanten, tijgers, muntjaks, gibbons, sambars en de Aziatische zwarte beer. Helaas is de kans om deze dieren te zien vaak zeer klein.

Hoog en koud

Het park is hoog gelegen op 1200 tot 1500 meter en is in feite een 60 vierkante kilometer groot plateau. Daardoor kan het park kan ’s avonds en ’s nachts best wel koud zijn. In december en januari daalt de temperatuur regelmatig tot het vriespunt. Daarom wordt bij een boeking dekens en beddengoed meegegeven.

Zomermaanden

In de zomermaanden is het goed om vooraf te controleren of het park geopend is. Men sluit het park in deze periode om de ecologie te laten herstellen. In de afgelopen jaren is veel bos in de omgeving gekapt en heeft men besloten om ter compensatie de natuur zijn beloop te laten gaan. Ook is het in deze periode zeer warm en zijn er minder bezoekers.

Pra Kradung National Park

Routes door Phu Kradung Nationaal Park

Meest gangbare route in het park is een pad dat 6 km lang is en omhoog gaat. Dit duurt zo’n 3 uur. Bij steile rotsen zijn laders geplaats. Dragers zorgen voor het meenemen van de bagage zoals de dekens etc.

Hoewel de klim best veel inspanning vergt is het zeker de moeite waard. Het is aan te raden om in het warme seizoen al voor zonsopgang aan de klim te beginnen zodat de ergste hitte vermeden kan worden.

Meer info

Het Phu Kradung Park is te bereiken via Route 201 en heeft 50 km aan bewegwijzerde paden. Bij het parkkantoor kan men diverse toeren boeken. Bij sommige toeren is een overnachting inbegrepen. Hiervoor zijn hutten beschikbaar tot maximaal 11 personen.

Het parkkantoor is dagelijks geopend van 8:00 tot 18:00 uur. Behalve in de zomerperiode. Informatie, boekingen voor routes, dragers en overnachting kunnen hier worden geregeld. Voor het bezoeken van het park wordt entree geheven.

Video Phu Kradung Nationaal Park

Lees ook