fbpx
prachtige eiland Koh LantaEilanden Ontdek Thailand 

Het prachtige eiland Koh Lanta (video)

Het prachtige eiland Koh Lanta is vooralsnog minder bekend dan bijvoorbeeld Phuket of Koh Samui. Maar dat verandert met rasse schreden nu steeds meer toeristen het weten te vinden.

En geef al die toeristen eens ongelijk. Het prachtige eiland Koh Lanta biedt namelijk alles wat je op vakantie wilt doen. Heerlijk relaxen op het strand, snorkelen, duiken en ga zo maar door.

Volgens velen is Koh Lanta een van de mooiste eilanden ter wereld. Dit wordt wel duidelijk in de onderstaande video.
prachtige eiland Koh Lanta

Het prachtige eiland Koh Lanta

Zoals ik al zei, weten steeds meer toeristen het eiland te vinden. Dat betekent overigens niet dat je geen rustige plekken meer kunt vinden.

Nog steeds zijn er ongerepte stranden waar het genieten is. Het prachtige eiland Koh Lanta bestaat uit twee eilanden: Koh Lanta Noi (klein) en Koh Lanta Yai (groot). De meeste toeristen verblijven op het grote deel van het eiland.

Duiken is verreweg de meest populaire activiteit op het eiland. Het koraalrif is hier schitterend en je spot hier dan ook scholen tropische vissen met allerlei kleuren. Verder kun je er prima snorkelen. Hou je meer van relaxen? Op een van de vele stranden is er vast wel een plekje waar je dit kunt doen.

Bereikbaarheid

Het prachtige eiland Koh Lanta is op verschillende manieren te bereiken. Vanuit de Thaise hoofdstad kun je het beste naar Krabi, Phuket of Trang vliegen. Daarna kun je over land en vervolgens met de boot naar het eiland. Met de bus of de trein kan ook, maar duurt vanzelfsprekend veel langer en is vaak in verhouding bijna net zo duur als vliegen met een prijsvechter.

Van november tot en met april is het de beste tijd om het prachtige eiland Koh Lanta te bezoeken. Het regenseizoen duurt van mei tot en met oktober en is dus minder geschikt. In de onderstaande video krijg je een goede indruk van Koh Lanta:

Lees ook

%d bloggers liken dit: