fbpx
paradijs koh lipeEilanden Uitgelicht 

Het paradijs Koh Lipe: hemel op aarde

Tot een paar jaar geleden stond het paradijs Koh Lipe niet of nauwelijks in de reisgidsen. Vandaag de dag is het erg populair geworden. Je moet het zelf gezien hebben!

Toegegeven: het is niet makkelijk om in Thailand een eiland uit te kiezen waar je gaat genieten van de prachtige stranden en helderblauw water. De keuze is reuze en de vraag is waarom je voor het paradijs Koh Lipe zou kiezen.
paradijs koh lipe

Zeer de moeite waard

Immers, het eiland ligt relatief ver van Bangkok in vergelijking met Koh Chang, Koh Samui en Koh Samed. Natuurlijk, het is een kromme vergelijking, maar je moet nogal wat moeite doen om op het paradijs Koh Lipe terecht te komen.

Waarom raad ik je dan toch aan om er heen te gaan? Water dat nog helderder is dan op andere eilanden en witte koraalstranden die je gewoon pijn aan de ogen doen. Hemel op aarde dus!

Hoe kom je op Koh Lipe

Echt overal kun je koraal bewonderen. Zoals ik al zei, moet je nogal wat moeite doen om op Koh Lipe te komen. Vanuit Bangkok kun je de nachttrein nemen naar Hat Yai, vanaf waar je met een minibusje naar de pier in Pak Bara kunt gaan.

Daar kun je kiezen voor de ferry of een speedboot, waarbij de laatste optie verreweg de snelste (maar ook de duurdere) is. Vliegen naar Hat Yai kan trouwens ook.

Het paradijs Koh Lipe is trouwens ook te bereiken vanaf andere eilanden als Phuket, Koh Phi Phi, Koh Lanta en de Trang Islands. Ook vanuit Krabi vertrekken dagelijks (tijdens het hoogseizoen) boten naar het eiland.

Hoogseizoen

Het hoogseizoen (van november tot en met maart) is trouwens ook de beste tijd van het jaar om Koh Lipe te bezoeken. Er valt nauwelijks regen en de zon schijnt volop: ideaal strandweer dus!

Je kunt het beste verblijven op Pattaya Beach of Sunrise Beach. Het eerstgenoemde strand is het meest ontwikkeld, terwijl het tweede strand juist heel uitgestrekt is.
Lees ook

%d bloggers liken dit: