fbpx
het oude ayutthayaOntdek Thailand Video's 

Het oude Ayutthaya (video)

Een bezoek aan Thailand is niet compleet als je niet in het oude Ayutthaya bent geweest. Hier vind je eeuwenoude tempelruïnes, zoals je in deze video kunt zien.

Het oude Ayuttaya was in de periode 1351 tot 1767 de hoofdstad van Siam, het toenmalige Thailand. De stad was bijzonder vriendelijk richting buitenlandse handelaren, waaronder Chinezen, Vietnamezen, Indiërs, Japanners en Perzen.

Uiteindelijk platgebrand door Birmezen

Later kwamen ook Portugezen, Spanjaarden, Nederlanders en Fransen naar deze stad om hier handel te drijven en dorpen te bouwen. In de 16de eeuw was de stad zelfs de grootste en meest kapitaalkrachtige stad van het Oosten.

In 1767 werd de stad platgebrand door het Birmese leger. Wat overbleef in het oude Ayutthaya, waren de tempels zoals je ze er vandaag de dag aantreft. In 1976 werd het een officieel historisch park en in 1991 nam de UNESCO het op op haar Werelderfgoedlijst.

Vandaag de dag trekt de stad veel toeristen die een glimp willen opvangen van de oude pracht en praal. In deze video over de oude stad Ayutthaya zie je wat je er allemaal aantreft. Onze tip: als je veel van de ruïnes wilt zien, huur er dan een fiets. Het is een makkelijke manier van jezelf verplaatsen in de stad.

Lees ook