fbpx
Thaise kokosnootpannenkoekjesEten en drinken Uitgelicht 

Het maken van Thaise kokosnootpannenkoekjes (video)

Thaise kokosnootpannenkoekjesThailand is wereldberoemd als het gaat om het verkopen van eten op straat. Je kunt er werkelijk van alles krijgen, waaronder heerlijke snacks zoals Thaise kokosnootpannenkoekjes.

Als je in Bangkok over straat loopt, dan struikel je vaak over de eetkraampjes. Vooral in de drukkere gebieden kun je echt van alles krijgen. Van Pad Thai tot barbecuestokjes en van somtam tot Thaise kokosnootpannenkoekjes die hetzelfde formaat hebben als de oer-Hollandse poffertjes. Laten we eens bij de laatste snack stilstaan, die in het Thais kanom krok heten.

Thaise kokosnootpannenkoekjes

Het recept is heel simpel zoals je kunt zien in deze video. De verkoper heeft een kraampje met een soort poffertjespan. Daarin giet hij eerst het beslag, zoals wij dat ook kennen van de pannenkoeken. Vervolgens doet hij daar kokosnootmelk overheen. Als het beslag wat harder is geworden, dan worden de andere ingrediënten voor de Thaise kokosnootpannenkoekjes toegevoegd.

De verkoper begint met een aantal stukjes maïs per pannenkoekje. Op het andere poffertjesijzer voegt hij een soort van groente toe. Als het beslag hard is geworden, dan haalt hij alles in één keer van de plaat en begint met een schaar te knippen. Dat doet hij niet veel later ook met het andere ijzer.

Als hij klaar is met knippen, dan doet hij de pannenkoekjes op elkaar, zodat er een soort van gesloten bolletje ontstaat. Die legt hij in een vitrine, zodat hij ze meteen kan verkopen. Als je een portie bestelt, dan krijg je er vervolgens zeven van in een bakje dat je mee kunt nemen voor misschien 30 of 40 baht. Je hoeft het dus niet meteen op te eten, maar je kunt er ook later thuis nog eens lekker van genieten.

Het is een erg populaire snack in Thailand, dus de kans is groot dat je tijdens jouw reis zeker een verkoper van deze heerlijke lekkernij tegenkomt. Proeven dus!

Lees ook

%d bloggers liken dit: