fbpx
het lekkerste fruit uit thailandEten en drinken Uitgelicht 

Het lekkerste fruit uit Thailand

We weten het allemaal: reizen naar Thailand betekent niet alleen een hele nieuwe cultuur leren kennen. Je ontdekt ook nieuwe smaken, groenten en fruit. Maar wat is nu het lekkerste fruit uit Thailand?

Bezoek eens een lokale markt en verbaas jezelf over de vele soorten fruit die je er ziet. In de meest exotische kleuren en de een nog lekkerder dan de ander.

Drakenfruit

Niet alleen het lekkerste fruit uit Thailand, maar misschien ook wel het meest voorkomend is drakenfruit. Deze prachtige roze vrucht is afkomstig van de cactus en wordt in meerdere landen gekweekt in Azië. Deze fruitsoort heeft een frisse smaak en lijkt qua textuur een beetje op een kiwi, misschien ook vanwege de vele pitjes die erin zitten. Die je net als bij de kiwi gewoon lekker kunt opeten.

Rose Apple (Chom – poo)

Deze fruitsoort heeft waarschijnlijk de meest misleidende naam, want de vrucht heeft niets weg van een appel of een roos. De Rose Apple komt voor in het rood of wit/groen dus misschien heeft het dan toch meer met de kleur dan vorm te maken. Echter, de Rose Apple is voor meer goed dan een discussie over de herkomst van de naam. De vrucht heeft veel goede stoffen in zich, die onder andere ervoor zorgen dat de lever ontgift wordt.

Lychee (Linjee)

Deze fruitsoort is een heerlijke verfrissing op een van de warme dagen waarop de vrucht beschikbaar is. De Lychee is het beste tussen juli en oktober en in die tijd zul je hem dan ook veel tegenkomen. De kleine rode vrucht heeft een harde, soort schubbige, buitenkant. Je pelt de vrucht door de schil te breken met je vingers waarna je gemakkelijk het witte vruchtvlees naar buiten kunt drukken. De pit kan niet gegeten worden.

Snakefruit (Sala/Salak)

Deze bijzondere vrucht lijkt volgens de locals op een slang vanwege de bruine schil en het patroon van de schil. Deze fruitsoort groeit aan palmbomen en is heerlijk zoet en tropisch van smaak. Daarnaast wordt deze fruitsoort ook wel het geheugenfruit genoemd omdat er pectine en kalium in hoge hoeveelheid in zit. Deze beide stoffen zijn erg goed voor de hersenen.

Jackfruit (Nangka)

Deze grote vrucht is officieel de grootste boomfruit en kan wel tot 35 kilo zwaar worden/groeien. Deze fruitsoort brengt je naast veel massa ook nog eens veel vezels/ijzer/calcium en kalium. Daarnaast smaakt die heerlijk zoet als je het koud serveert, echter kan het ook prima warm gegeten worden. Dit is mede omdat de vrucht een bepaalde vleesstructuur heeft en kan dus prima als vleesvervanger in gerechten gebruikt worden.

Doerian

Voor velen is dit zeker niet het lekkerste fruit uit Thailand! De geur van deze vrucht is nogal indringend. Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar wil je het zeker weten, dan moet je het zeker een keer proberen!

We raden zeker aan om zoveel mogelijk verschillende soorten fruit te proberen in Thailand. De smaken zijn vaak overweldigend goed en het zorgt ook weer voor een extra vitamineboost tijdens je reis.

Lees ook

%d bloggers liken dit: