fbpx
Ontdek Thailand Rest van Thailand 

Het kleurige strand van Petra Eiland

Dit heb je vast nog nooit gezien. Overal waar je kijkt zie je gele, rode, blauwe, grijze of bruine stenen. Dit is het kleurige strand van Petra Eiland.  

Eerlijk is eerlijk, ik heb een tijdje naar de foto’s zitten staren om zeker te weten dat ik niet voor de gek werd gehouden. Het lijk namelijk dat de stenen met Photoshop zijn bewerkt. Het strand ziet er onwerkelijk uit.

Om het kleurige strand van Petra Eiland te zien, moet je wel helemaal naar het zuiden van Thailand afreizen. Het ligt namelijk in Satun Geopark, dat ligt nog onder de provincie Trang. Je reis zal echter worden beloond, want Satun Geopark staat op de Unesco Werelderfgoed lijst.

Het hele park is zo 500 miljoen jaar geleden ontstaan er zijn dus veel bijzonder dingen daar te zien. Zo kom je daar onder meer de grootste grot van Thailand tegen: Phu Pha cave. Ook worden in dit gebied veel fossielen gevonden uit de diverse periodes.

Vijf kleuren stenen

Hoe komt het strand van Petra (Phetra in het Thai) zo veelkleurig? De stenen komen allemaal van een andere tijdspanne.

De grijze of blauwe steentjes waren afkomstig van de kalksteenformatie  die ongeveer 470 miljoen jaar geleden is ontstaan.

De gele of bruine steentjes zijn geërodeerd zandsteen. De witte stenen zijn niet zo bijzonder. Die kom je op veel stranden tegen.

 

 

Lees ook

%d bloggers liken dit: