fbpx
Maya Beach wordt geslotenUitgelicht 

Het is zeker: Maya Beach wordt gesloten

De kogel is door de kerk. Het wereldberoemde Maya Beach wordt gesloten. Vier maanden; van half mei tot half oktober. 

Sinds een twee jaar worden tijdens het laagseizoen (maart – oktober) tal van stranden en natuurgebieden gesloten. Dit jaar in totaal 24. Op die manier krijgt de natuur de rust die het nodig heeft om te herstellen. Eerder vroegen wij ons al af waarom juist een druk bezochte plek als dit strand niet werd gesloten.

De sluiting is voor de Europese toerist is minder fijn, want al die plekken zijn net gesloten wanneer wij massaal naar Thailand trekken. En toch is het belangrijk dat deze plekken even geen toeristen op bezoek krijgen. Anders valt over een aantal jaren niets meer te bezoeken. Koraal, zee en natuur zijn dan totaal vernield.

Maya Beach wordt gesloten

Maya Beach is immens populair geworden na de film The Beach, waarin acteur Leonardo DiCaprio er vrolijk huppelde over het strand. Sindsdien willen alle toeristen met eigen ogen aanschouwen hoe mooi Maya Bay op Koh Phi Phi wel niet is.


Per dag leggen meer dan 200 boten aan op het strand. En al die boten brengen ruim 4.000 toeristen per dag. Dat is maar liefst 120.000 vakantiegangers per maand… Al die mensen zorgen voor veel schade, onder meer aan het rif dat voor het strand ligt. En ook bergen rotzooi blijft er achter elke dag

Lees ook