Het is heet in Thailand, 40 graden!

Gelukkig is er het Songkran-festival, want het is erg heet in Thailand met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden. Vooral Bangkok en noord-Thailand zuchten onder de hitte. 

April is traditioneel de warmste maand in Thailand. Het is niet voor niks dat ze juist daar Songkran (het Thaise nieuwjaar) hebben gepland. Die watergevechten zijn een perfecte manier om af te koelen in de alles verzengende hitte.


Veertig graden in Bangkok is geen pretje. Vooral in de avonduren is het dan afzien, omdat na zonsondergang er nauwelijks sprake is van enige afkoeling. Zoals dat het geval is in steden als Chiang Mai en Chiang Rai.

Onweer

In de Thaise hoofdstad houdt de enorme hoeveel beton namelijk de warmte vast en die wordt tijdens de avond en nacht uitgestraald.  Daardoor zakt de temperatuur in Bangkok zelden onder de 20 graden Celsius.

heet in Thailand

In de loop van zondag(avond) brengen flinke onweersbuien enige verkoeling. Die kunnen tot flinke wateroverlast leiden. In een korte tijd valt namelijk een forse hoeveel hemelwater. De watergevechten zullen (hoe ironisch ook) door de onweersbuien even onderbroken worden.

De verkoeling tijdens de regenbui (dan koelt het af naar zo’n 28 graden) is van korte duur. De verwachtingen zijn dat de temperatuur snel zal oplopen naar opnieuw 39 graden.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.