fbpx
Grand Palace in BangkokBangkok Ontdek Thailand 

Het Grand Palace in Bangkok

Het Grand Palace in Bangkok  is een  van de die trekpleisters in de Thaise hoofdstad die je gezien moet hebben.

Het Grand Palace en Wat Phra Kaew vormen samen een paleis- en tempelcomplex gelegen in het stadsdeel Rattanakosin, het historisch hart van Bangkok. Het gehele complex omvat 218.400 vierkante meter en wordt volledig omzoomd door een witte muur van 1,9 kilometer.

De bouw van het complex onder bewind van Koning Rama I in 1792 onderstreept de vestiging van het bestuur en vorming van de hoofdstad Bangkok. Binnen de muren staan overheidsgebouwen, de Koninklijke kapel en residenties van de (voormalige) bestuurders. Na 150 jaar verhuisde de ingezetenen naar een nieuw paleis in de wijk Dusit, een paar kilometer ten noorden van dit paleis.

Het complex is vandaag de dag het spirituele hart van Thailand. Alle gebouwen zijn in traditioneel Thaise bouwstijl uitgevoerd, het een is nog indrukwekkender dan het andere. Trek gerust een halve dag uit om het hele terrein te verkennen maar houdt er rekening mee dat je hier maar tot 15.00 uur naar binnen kunt. Kom bij voorkeur in de ochtend. Het is dan minder druk en het is minder heet dan in de middag.

Hoe kom ik er?

Ga met de Skytrain naar station Saphan Taksin, neem een taxiboot stroomopwaarts naar de pier bij Tha Chang en je ziet het complex aan uw rechterhand. Uitstappen bij de pier. De ingang van Wat Phra Kaeo en het Koninklijk Paleis bevindt zich op Thanon Na Phra Lan.

Grand Palace in Bangkok

Gidsen

Op het complex zijn gidsen aanwezig van 10:00 tot 14:00 uur. Een zogenaamde persoonlijke audiogids (PAG) is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans, Mandarijn, Russisch en Spaans. Er staan ook buiten de poort ook Thai die zich als gids aanbieden, maar het is beter om de te mijden. Je betaalt vaak te veel .

Kledingvoorschriften

Er gelden strikte kledingvoorschriften voor de meest heilige tempel van Thailand. Geen korte rokjes of korte broeken. Vrouwen dienen de schouders bedekt te houden. Je kunt er bedekkende kleding huren in kraampjes net buiten de poort en aan de overkant van de weg.

Adres en openingstijden Grand Palace in Bangkok

Adres: Na Phra Lan Rd, Phra Nakhon, Bangkok, 10200, Thailand

Openingstijden: Vandaag geopend · 08:30-15:30

Telefoon: +66 2 623 5500

Website http://www.palaces.thai.net/

Video

Lees ook