fbpx
Nieuws 

Het geld met koning Bhumibol blijft geldig

Misschien dat je het jezelf als toerist hebt afgevraagd. Wat moet ik nu met al die Thaise Baht biljetten mert daarop de beeltenis van koning Bhumibol? Nou, wees gerust: Het geld met koning Bhumibol blijft geldig. Voor altijd. 

In Thailand kom je overal de beeltenis van de overleden koning Bhumibol tegen, zo ook op de bankbiljetten. Hij staat op alle bankbiljetten van 20 tot 1000 baht. Een tijdloos portret siert de biljetten, die door sommige rond hun nek gedragen worden om ze op het juiste pad te houden. De bank heeft signalen ontvangen van de Thaise bevolking dat men bang was dat met de komst van een nieuwe koning de biljetten ongeldig zouden worden.Biljet blijft geldig

Het proces van het ontwerpen en in productie brengen van nieuwe bankbiljetten neemt een behoorlijke tijd in beslag. Er is koninklijke toestemming voor nodig. Op dit moment is er geen koning die daar toestemming voor kan geven.

Zelfs al zouden er nieuwe biljetten komen dan blijven de oude biljetten geldig en in omloop tot ze versleten zijn.  Ook in die zin zal koning Bhumibol nog lang onder de Thai blijven leven.

Ook voor toeristen is het handig te weten dat biljetten die je over hebt na je trip, gewoon geldig blijven en je ze kunt bewaren voor je volgende reis naar Thailand.

Geld met koning Bhumibol

Omdat de Thaise bankbiljetten een portret van de koning dragen moet je er extra voorzichtig mee zijn. Wanneer een biljet wegwaait mag je er niet met je voet op gaan staan en het dan oppakken. Dat wordt gezien als majesteitsschennis. In Nederland wanneer een biljet aan het eind van zijn leven is gekomen door slijtage of geldigheid wordt het versnipperd en verbrand.

Hoe zouden ze dat in Thailand doen wanneer een biljet van 100 baht zo versleten is dat het niet meer gebruikt kan worden. Voor mijn gevoel kan het niet zomaar vernietigd worden.

Lees ook

%d bloggers liken dit: