fbpx
het eiland koh taluEilanden Uitgelicht 

Het eiland Koh Talu: weg van het massatoerisme

het eiland koh taluKoh Talu is een eiland voor de kust van Bang Saphan. Het is een idyllisch eiland waar je niet veel toeristen tegenkomt in tegenstelling tot veel andere Thaise eilanden.

Koh Samui, Phuket, Koh Chang: zomaar een greep Thaise eilanden die over de hele wereld bij toeristen bekend zijn. En ook Koh Tao, Koh Phi Phi en Koh Lanta genieten steeds meer bekendheid. Stuk voor stuk prachtige plekken, maar helaas overspoeld met toeristen.Het eiland Koh Talu

Op het eiland Koh Talu – in de Golf van Thailand – vind je dezelfde schitterende stranden, maar dan zonder de grote massa vakantiegangers. Het is echt nog zo’n onontdekt eilandje zoals je dat uit films kent. Ideaal dus als je op zoek bent naar rust. Hier kun je echt genieten van zon, zee, strand en vooral een laidback-sfeer. Ook kun je er prima duiken, zeilen, kajakken en snorkelen. Koh Talu is namelijk een privé-eiland, waarbij de eigenaar er alles aan doet om het geheel zoveel mogelijk intact te laten.

Het eiland Koh Talu ligt halverwege de provincies Prachuap Khiri Khan en Chumphon. Eerstgenoemde provincie kennen we natuurlijk van de badplaatsen Hua Hin en Cha-am. Vanaf Bangkok is het ongeveer 380 kilometer naar Bang Saphan, zo’n vijf uur rijden. Met een speedboot bent u vervolgens in twintig minuten op Koh Talu.

Generator

Op het eiland Koh Talu kun je verblijven op het Koh Talu Island Resort. Het ligt tussen de palmbomen bij een mooi strand. Het eiland beschikt niet over een eigen elektriciteitsnetwerk. Het resort is voorzien van een generator, maar die draait niet tussen 9 en 11 uur ’s morgens en tussen 2 en 4 uur ’s middags. Dat levert overigens weinig problemen op, want overdag lig je toch op het strand onder de wuivende palmbomen of ben je met een excursie bezig.

Via Greenwood Travel kun je een verblijf op het eiland Koh Talu boeken.Lees ook

%d bloggers liken dit: