Het eiland Koh Chang (video)

eiland koh changOp het internet kwam ik een video tegen over het eiland Koh Chang, dat aan de Golf van Thailand ligt. Je kunt hier echt van alles doen.

Het eiland Koh Chang trekt niet alleen veel buitenlandse toeristen, ook veel Thai brengen er graag hun weekend door. Het ligt op 300 kilometer ten oosten van Bangkok (zo’n 5 uur rijden met de auto) in de provincie Trat. Ook voor veel backpackers is het een geliefde bestemming, omdat Cambodja niet ver weg is.Prachtige natuur op het eiland Koh Chang

Koh Chang (dat olifant eiland betekent) bestaat voor 75 procent uit regenwoud. Hier vind je watervallen, kliffen en steile heuvels. Niet voor niets behoort het eiland Koh Chang tot een nationaal park. Dat merk je aan alles als je er rond rijdt met de auto of op de scooter. Vooral met dat laatste vervoersmiddel kun je prima het eiland verkennen.

Het toerisme vindt voornamelijk plaats op het westelijk deel van het eiland Koh Chang. De locals wonen in het oosten, dat veel minder ontwikkeld is. Verreweg de meeste toeristen verblijven op White Sand Beach, waar je veel luxe resorts ziet. Zak je meer af naar het zuiden van het eiland, dan kom je uiteindelijk uit bij Lonely Beach, het backpackerwalhalla. Hier kun je voor een paar honderd baht per nacht een bungalow huren of in een guesthouse slapen.

Snorkelen en duiken

Koh Chang kent prachtige stranden zoals je die van de foto’s kent. Helder water en oogverblindend wit zand. White Sand Beach (de naam zegt het eigenlijk al) is in mijn ogen het mooiste – maar helaas ook het drukste – strand. Het ligt er dus maar net aan waar je van houdt.

Naast relaxen op het strand kun je ook prima duiken en snorkelen op het eiland Koh Chang. Je treft er koraalriffen en wrakken aan, wat het duiken hier tot een prima dagbesteding maakt. Het nachtleven op Koh Chang is vergelijking met Phuket en Koh Samui een stuk minder. Op White Sand Beach vind je een paar barren, terwijl je op Lonely Beach kunt genieten van een biertje in een relaxte omgeving.

Verreweg de meeste toeristen reizen met de bus naar Trat, vanaf waar je met de ferry naar het eiland Koh Chang kunt varen. Vliegen is ook een optie. Bangkok Airways vliegt naar Trat, vanaf waar je met een pendelbus naar het eiland kunt.

In de onderstaande video krijg je een goed beeld wat het eiland Koh Chang te bieden heeft:

Share This Post

Post Comment