Koh Phayam, het laatste Bounty eiland

Één van de laatste bounty eilanden van Thailand is verstopt in de Andaman Zee aan de westkust van Thailand: Koh Phayam

Het eiland is slechts 10 bij 5 kilometer groot en je kunt er vooral heel veel relaxen. Op Koh Phayam kom je geen auto’s tegen, worden geen feestjes gegeven en kun je zelfs niet in een resort overnachten. Een perfecte plek als je houdt van ultieme rust.


Ontdek het eiland op de fiets en breng een bezoek aan haar gezellige eettentjes en verlaten stranden.  Koh Phayam ligt aan de westkant van Thailand in de Andaman zee, ter hoogte van het onderste puntje van Myanmar. Met de nachtbus of het vliegtuig vanuit Bangkok ga je naar Ranong, vanwaar het nog een klein uurtje met de boot is.

Stranden

Geen bounty eiland zonder strand natuurlijk. Je hebt een paar grote en nog een dozijn kleintjes waar je écht niemand tegenkomt. Op de grote stranden vind je accomodaties die van heel eenvoudig tot al aardig luxe gaan, maar allemaal kleinschalig, vaak eco en verscholen in de jungle. Als je van strand naar strand loopt, fietst of brommert, ga je dwars door die jungle en kun je zomaar een aap of neushoornvogel tegenkomen. Of een lekker eettentje.

Mensen die op Koh Phayam tegenkomt zijn de opvallend vriendelijke lokale eilanders. Daarnaast een bonte internationale mix van stellen, avontuurlijke gezinnen, oudere reizigers en wat individuele backpackers. De meeste zie je overigens niet, want iedereen blijft in de buurt van zijn eigen hutje, zo lijkt het. Ze zijn vooral heel druk met ontspannen, zonnen, zwemmen en lekker eten.

Video

Als je wel wat wil doen, ga dan zeker naar de Hippy Bar; een reusachtig schip op het strand, gemaakt van aangespoeld hout, waar je een onvergetelijke zonsondergang kunt kijken. Ook een middagje vissen met een local mag je eigenlijk niet overslaan. Je kunt veel en bijzondere vissen vangen (ik ving een morene!), maar ontdekt tegelijk ook nog wat onbewoonde en al even mooie bounty eilandjes in de buurt.

Dus mocht je tussen november en april in Thailand zijn en klinkt dit als muziek in je oren, twijfel dan niet en neem dit bijzondere eilandje in je reisplannen op!

One Comment - Write a Comment

 1. fijn dat je ons meedeelt over een mooie vakantiebestemming. klinkt goed koh payam.
  Maar een bestemming waar je niet kunt overnachten al dan niet in de buurt is wat onhandig. Je kunt dan alleen dagjesmens zijn!
  Ik bedacht dat omdat je in je bijdrage van juni/juli 2015 schreef : er zijn geen resorts.
  Bij googlen kwam ik echter (Gelukkig) een beter bericht tegen. Er zijn wel mogelijkheden tot verblijf. Zie http://www.kohpayam.info/

  Mijn vraag aan jou: heb ik iets verkeerd gelezen of ???

  dank voor je reactie.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.