fbpx
Het andere Koh SamuiEilanden Ontdek Thailand Video's 

Het andere Koh Samui (video)

Koh Samui is vooral bekend als vakantie-eiland met schitterende stranden en heldere wateren. Maar wist je dat het andere Koh Samui ook bestaat?

Chaweng Beach is de plek waar veel toeristen heengaan die Koh Samui bezoeken. Hier staan veel hotels, resorts, een fancy shopping mall, restaurants en barren.

De prijzen zijn hier gemiddeld veel hoger dan elders op het eiland en echt rust vind je hier niet, tenzij je niet van je resort afkomt. Maar wist je dat dit eiland zoveel meer te bieden heeft? De onderstaande video over het andere Koh Samui laat dat goed zien.
Het andere Koh Samui

Vergeet ladyboys en het nachtleven van Chaweng

Chris Abram (de maker van de video over het andere Koh Samui) schrijft dat eveneens: “Vergeet de ladyboys en het nachtleven van Chaweng en trek naar het zuidwesten van het eiland. Hier vind je een prachtige omgeving, aardige mensen en veel cultuur die je absoluut moet zien. Ga er niet te laat heen, want het toerisme spreidt zich letterlijk uit over heel het eiland. Als een amateurfotograaf moest ik wel met prachtige foto’s terugkomen. Ga van het geijkte pad en je wordt verrast door wat je allemaal ziet.”

En daar heeft de maker van deze video over het andere Koh Samui helemaal gelijk in. Wijk van de standaard toeristische bezienswaardigheden op het eiland af en trek er lekker op jezelf op uit.

Je komt vaak onverwachte dingen tegen, die zich prachtig laten fotograferen. Dit is het ongerepte eiland, zoals het was voor het massatoerisme ook op Koh Samui ging huishouden.

Ga naar het andere Koh Samui

Het eiland Koh Samui ligt op zo’n 560 kilometer ten zuiden van Bangkok en is vanaf de hoofdstad het gemakkelijkst te bereiken met het vliegtuig. Bangkok Airways vliegt dagelijks vanaf Suvarnabhumi Airport naar het eiland. Deze luchtvaartmaatschappij heeft het alleenrecht op het eiland, waardoor de ticketprijzen vaak wel aan de hoge kant zijn.

Er zijn ook alternatieven, zoals met AirAsia of Nok Air naar Surat Thani of Nakhon Si Thammarat te vliegen en vanaf daar met een minibusje en de boot door te reizen naar het eiland. Dat kost je wel veel meer tijd natuurlijk.

Lees ook

%d bloggers liken dit: