fbpx
Eilanden Ontdek Thailand 

Deze heerlijke Thaise eilanden zijn vrijwel onontdekt

De meeste toeristen komen toch voor zon, zee en strand naar Thailand. En waar vind je die? Op een van de vele heerlijke Thaise eilanden. Wij hebben er drie ontdekt die nog grotendeels onbekend zijn.

Iedereen kent wel Phuket, Koh Samet, Koh Samui en Koh Pi Pi. Het zijn eilanden waar je jezelf prima vermaakt als je van toeristische oorden houdt.

Tot voor een paar jaar geleden kon je naar Koh Chang als je van rust hield. Maar dat is verleden tijd. Ook dit eiland is op gegaan in de toeristische mainstream. Zijn er dan geen Thaise eilanden meer die vrijwel onontdekt zijn. Jawel…!

Koh Libong

Koh Libong is het grootste eiland in de provincie Trang, maar liefst 40 vierkante kilometer. En toch redelijk onbekend gebleven bij de toerist. Het kent slechts 6.000 bewoners. De beste manier om Koh Libong te verkennen is met een huurautootje, wat je zo’n 300 baht (8 euro) per dag kost. Je reist langs kleine vissersdorpjes en rubberplantages. De twee inkomstenbronnen die het eiland rijk is.

De kamerhotels zijn simpel, met airco. Voor een kamer betaal je bij bijvoorbeeld Libong Relax Beach Resort 2000 baht per nacht (58 euro), das redelijk prijzig. Alle resorts bieden een rondvaart in een longtailboot aan, kosten 1200 baht (35 euro) voor ongeveer drie uur.  Je krijgt dan wel de met uitsterven bedreigde zeekoeien te zien.

heerlijke Thaise eilanden

Koh Mook

De meeste toeristen komen maar voor een ding naar Koh Mook. Het geheime strandje van de Morakot grot. Die is alleen toegankelijk bij eb, en zelfs dan moet je nog 80 meter zwemmen om in grot te komen. Een lokale gids brengt je er. In de grot kleurt de zee emerald-groen, wat toevallig ook de naam verklaart van de grot. Morakat is in het Thai emerald. Volgens de overleveringen was de grot een vluchtoord voor piraten. Dus wie weet vind jij hun schat?

Koh Mook heeft diverse moderne resorts waar je uit kunt kiezen, waaronder de Sivalai Beach Resort (5,000 baht or $14o euro per nacht). Kost wat, maar dan heb je ook een geweldig verblijf.

Koh Kradan

Misschien wel het bekendste eiland van de provincie Trang. Het is al meer toeristisch dan de vorige twee eilanden, maar steeds nog goed te doen. Ook hier moet je aardig in de buidel tasten, zoals zo vaak als je iets aparts wil- Een nacht in de The Sevenseas Resort  kost 5,000 baht. Of in de beachclub Anantara Si Kao (4,200 baht, 123 euro per nacht.

Het moment dat je voet aan wal zet op Koh Kradan, wordt het je duidelijk waarom het zo populair aan het worden is. De witte stranden en de strak blauwe zee die vol met vis zit. Je kunt hier vanaf het strand in het water stappen en snorkelen dat het een lieve lust is.

Veel plezier op een van deze heerlijke Thaise eilanden. En laat ons even weten hoe je het er gehad hebt?

Lees ook

%d bloggers liken dit: