fbpx
Thaise vegetarische gerechtenEten en drinken Uitgelicht 

Thaise vegetarische gerechten: Tao Hu Gratium Prik Thai

Ben jij geen fan van vlees, vis of gevogelte? En je gaat binnenkort op vakantie naar Thailand. En je maakt je zorgen over het eten daar? Niet doen! Er zijn ongekend veel Thaise vegetarische gerechten.

In Thailand zijn regelmatig periodes dat de boeddhistische monniken en hun vrome volgelingen compleet vegetarisch eten. Dat kan variëren van twee weken tot zelfs drie maanden.

Veel van die tradities zijn overgewaaid uit China. Ze zijn meegekomen met de Chinezen die zijn neergestreken in voornamelijk Chiang Mai, Bangkok en Phuket.

Dus vind je in de Thaise keuken vind je een boel vegetarische gerechten. En omdat de Thai eten belangrijk vinden, zal hij zijn eten nooit verwaarlozen. Dus komen er tijdens die periode ook heerlijke gerechten op tafel.

In die soortement van vastenperiode kookt de Thai dan veel met tofu, dat je in Thailand vindt onder de naam tahoe.  Binnen een mum van tijd staan er verrukkelijke Thaise vegetarische gerechten op tafel. Bijvoorbeeld onderstaand recept met knoflook, sjalotjes en zwarte peper.

Recept Tao Hu Gratium Prik Thai

Ingrediënten:

  • 3 teentjes knoflook, voorzichtig geplet met de zijkant van een mes
  • 2 of drie charlotjes, gepeld
  • 1 theelepel zwarte peper korrels
  • 2  theelepels Thai sojasaus of Golden Mt. Seasoning Sauce
  • 1/2 theelepels suiker
  • 4 theelepels vegetarische olie (maar geen olijfolie)
  • 8 ons tofu, gesneden tot blokjes (of driehoekjes)
  • Garnituur : klein gesneden charlotjes en schijfjes komkommer, korianderblaadjes en tomaten.

Thaise vegetarische gerechtenBereiding:

In een vijzel of een elektrische koffiemolen ( die je alleen gebruikt om specerijen te maken) hak de knoflook, sjalot, peperkorrels en samen tot een pasta.
Voeg sojasaus en suiker toe en roer het door elkaar.

Spreid de tofu uit op een platte schaal, bedek het de pasta die je zojuist gemaakt hebt en laat 30 minuten marineren. (kan ook een hele nacht).

Verhit de olie in een koekenpan of wok op een matig vuur. Zorg dat de olie heet is, maar niet laten aanbranden! Bak de tofu tot ze gelijkmatig goudbruin is.

Laat ze uitlekken en leg de tufu op een schaal. Garneer eventueel met dun gesneden sjalot, komkommer, koriander en schijfjes tomaat.

Voilà! Zo maak je in een handomdraai een van de heerlijkste Thaise vegetarische gerechten die je ooit gegeten hebt! Eet smakelijk!

Lees ook