fbpx
koh mookEilanden Ontdek Thailand 

Heerlijk bijkomen op Koh Mook

Ben je de drukte op eilanden als Koh Phi Phi, Koh Samui en Phuket beu? Kom dan tot rust op Koh Mook, een eilandje in de Andaman Zee ter hoogte van Trang.

Koh Mook is een van de eilanden van het Hat Chao Mai National Park en biedt in tegenstelling tot bijvoorbeeld Koh Lanta en Koh Lipe rust. Hier kun je heerlijk bijkomen met een boek op het strand en lekker niets doen. Maar ook als je van activiteiten houdt, kom je zeker aan je trekken op dit eiland.

Trang

Overigens, Koh Mook moet je niet verwarren met Koh Mak. Het lijkt weliswaar op elkaar qua naam en uitspraak, maar het zijn twee totaal verschillende eilanden. Hou dit dus goed in je achterhoofd als je van plan bent een reisje naar dit eiland te boeken. Het gaat dus om Koh Mook bij Trang en niet om Koh Mak bij Trat!

Koh Mook telt in totaal vier stranden waar je kunt verblijven.

  • Had Farang Beach
  • Had Hua Laem Beach
  • Had Phangka Bay
  • Had Sivalai Beach

Dit zijn dus de gebieden waar je accommodaties als resorts en bungalows vindt. Op zoek naar de lokale bevolking?

Ga dan naar de oostkant van het eiland, waar je klein dorpje tegenkomt met winkeltjes. De stranden kun je prima per voet lopen. Wil je wat verder weg? Huur dan een scooter, aangezien er geen auto’s op het eiland rondrijden.

Wat kun je doen op Koh Mook?

Op Koh Mook kun je verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je duiken, snorkelen, de Emerald Cave bezoeken, mountainbiken, op het strand liggen, chillen met een biertje of lekker wandelen.

Koh Mook kun je bereiken per boot. Vlieg eerst vanaf Don Mueang Airport in Bangkok met Thai AirAsia of Nok Air naar Trang, vanaf waar je vervoer kunt regelen naar het eiland.

Je zit dan eerst 50 minuten in een minibusje, gevolgd door een boottocht van 45 minuten. Vanaf Koh Mook kun je overigens prima doorreizen naar een van de andere populaire vakantie-eilanden in de omgeving.

Lees ook