Harde wind langs de Thaise kust komende dagen

De komende dagen staat er een harde wind langs de Thaise kust. En dat betekent oppassen geblazen als je bijvoorbeeld een excursie op zee wilt gaan doen.

De weerautoriteiten van Thailand melden dat er tot komende woensdag een flinke wind staat aan zowel de westkust als rond Surat Thani. In de Andaman Zee zorgt dit voor 2 tot 4 meter hoge golven, terwijl op andere plekken golften tot 3 meter hoogte kunnen ontstaan.


Houd hier dus rekening mee als je op dit moment in een van deze gebieden met vakantie bent. Volg bijvoorbeeld aanwijzingen op de stranden op. Wappert de rode vlag? Ga dan niet zwemmen, want het is onvoorspelbaar.

Eilandtripjes

Datzelfde geldt voor excursies naar eilandjes. Bestuurders van kleine bootjes zijn namelijk gewaarschuwd om niet uit te varen. Toch is het voor hen een belangrijke bron van inkomsten, waardoor sommigen toch het risico nemen.

Als er toch uitgevaren wordt, stap dan niet in. Er gebeuren regelmatig ongelukken met kleine bootjes door hoge golven en/of harde wind in Thailand.

De verwachting is dat de harde wind langs de Thaise kust na woensdag in kracht afneemt. Het is dus belangrijk om altijd goed op de hoogte te blijven van de weersvoorspellingen.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.