fbpx
Kunst en musea Ontdek Thailand 

Hall of Opium in Chiang Rai

Hall of Opium is met recht een bijzonder museum te noemen. Chiang Rai ligt in de Golden Triangle en haar geschiedenis is nauw verweven met de drug. Het gebied staat bekend om zijn voormalige papavervelden, productie van opium en drugssmokkelaars.

De Golden Triangle, gelegen in het noorden van Thailand, is het beruchte grensgebied van Thailand, Birma en Laos.. Van de jaren 1960 tot begin 1990 was de Gouden Driehoek de grootste opium producent ter wereld.

In Thailand wordt nog maar weinig opium verbouwd, dankzij de moeder van de huidige koning, Mae Fah Luang. Die maakte in het Noorden van Thailand  er een project van om de opium productie terug te dringen. Maar in de buurlanden is opium nog volop verkrijgbaar.

Fascinerend museum

De Hall of Opium is een initiatief van de Mae Fah Luang Foundation en de Tourism Authority of Thailand (TAT). Het is een expositie en informatiecentrum waarin men een goed beeld neerzet van de lange en boeiende geschiedenis van opium.

Op fascinerende wijze wordt aandacht besteed aan de medicinale voordelen van opium; de sociale gevolgen, de oorlogen die het veroorzaakt heeft. Het museum is uitgehouwen in een berg en alleen toegankelijk via een 137 meter lange grot, waardoor de bezoeker als het ware in een andere, donkere wereld stapt.

Hall of OpiumVerder krijg je in de Hall of Opium een beschrijving van de grootschalige productie, handel en gebruik van opium in Oost- en Zuidoost Azië vanaf de 18e eeuw.

Hall of Opium

Ook de handel in opium, welke leidde tot de opiumoorlogen tussen China en Groot-Brittannië (en later ook andere westerse mogendheden), wordt in de Hall of Opium tentoongesteld.

Hoewel de wandeling door het 5.600 vierkante meter grote museum best wat tijd in beslag neemt, wordt de vermoeidheid weggespoeld door de aanwezige interactieve opstellingen. Kinderen kunnen meedoen

met de beruchte opiumoorlogen, terwijl de volwassenen met een paar drukken op de knoppen kinnen zien hoe en welk deel van het lichaam door natuurlijke of synthetische opium wordt beïnvloed.

Adres

Moo 1 Ban Sop Ruak

Wiang

Chiang Saen 57150

Thailand

+66 (0) 5378 4444 – 6

Website  is hier te vinden

Video Hall of Opium

Lees ook

%d bloggers liken dit: