fbpx
Bestemmingen Ontdek Thailand Rest van Thailand 

Bestemming: Hala Bala Wildlife Sanctuary

De provincie Yala in zuid Thailand staat niet erg bekend bij de westerse toeristen, toch hebben ze daar een toeristentrekker van je welste. Het Hala Bala Wildlife Sanctuary is het resultaat van de aanleg van de Bang Lang Dam en biedt de mogelijkheid voor excursies op het water, water wat niet veel voorkomt in Yala.

Wanneer je aan Yala denkt, denk je niet aan boottochtjes zo ver weg van de zee. Het Hala Bala Wildlife sanctuary heeft dankzij de dam een groot waterreservoir gekregen. De dam is gereed gekomen in 1981 en sluit de rivier de Pattani af. Inmiddels heeft de natuur weer de vrije hand en is het gebied een trekpleister geworden voor toeristen uit Thailand en elders. Het promoten van Hala Bala is nodig, niet omdat het niet aantrekkelijk is maar vanwege het slechte imago dat het zuiden heeft.

Hala Bala wildlife sanctuary, een ingreep van de mens

De mensenhand staat vaak garant voor ingrijpen in de natuur. Dit heeft deze gezorgd voor een meer waar een vallei was en eilandjes die eerder dienst deden als heuveltoppen. Wanneer het water laag staat kun je vanuit de bootjes de restanten zien van de oude dorpjes, het water heeft voldoende vis dat een hengelaar daar zijn hart kan ophalen.
Koh Tuat is een van de aantrekkelijkste attracties van het Bang Lang reservoir. Mensen komen er om de Luang Ruesi te vereren, een oude kluizenaar die gold als de beschermer van de berg. Luang Ruesi wordt al eeuwen vereerd, voor de aanleg van het bassin was het een drie uur durende voettocht naar de top van de berg, nu is het een korte wandeling van waar de boot aanlegt.

De boten kunnen het vervoermiddel zijn voor een dagtocht maar kunnen ook het onderdak zijn voor een meerdaagse tocht. Het kan een uitgangspunt zijn voor een ontdekkingstocht door het Hala Bala oerwoud. Het oerwoud is een groen klaslokaal voor natuurliefhebbers, je leert er veel over de kleine en grote beesten die in het oerwoud voorkomen. Bijzonder zijn de neushoornvogels die een gigantisch lawaai maken bijna als een helikopter. Van de dertien soorten die in Thailand voorkomen, leven tien soorten in dit gebied.

Voor de fotografen is er met al dat wild genoeg te beleven, zeker ben je van alle varens, paddenstoelen en mossen, de beesten en vogels verschijnen hopelijk wanneer iedereen stil is.

Lees ook

%d bloggers liken dit: