Hagelstenen zo groot als eieren in Lampang

Hagelstenen zo groot als eierenIn de noordelijk helft van Thailand is voor het eerst in 40 jaar hagel gevallen. Niet zomaar een buitje, maar hagelstenen zo groot als eieren.

Het weer blijft raar doen in Thailand. Terwijl in het noordoosten (Isaan) al drie maanden geen druppel regen is gevallen, zelfs de Mekong rivier is op sommige plaatsen niet meer bevaarbaar, komt het nu in noordwestelijk deel met bakken uit de hemel. En in dit deel van Thailand is het ook al weken veel kouder dan normaal. De boeren in Isaan zullen met jaloerse blikken naar hun collega’s in het noordwesten kijken en hopen dat de buien verder trekken.


Hagelstenen zo groot als eieren verwoesten huizen

De noordelijke steden Chiang Rai, Chiang Mai, Lampang  en Lampun werden overvallen door de hagelstorm. Vooral Lampang kreeg de volle laag. Daar moesten mensen uit 800 huizen worden geevacueerd omdat hun woning zwaar beschadigd is geraakt door de hagelstenen. Ook in Lampun zochten zo’n 600 families tijdelijk onderdak in een tempel. In diverse plaatsen is de stroom uitgevallen.

De dorpen Muang, Mae Chan, Mae Sai en Pan Districts kregen in een korte tijd erg veel regenwater te verwerken. Ook hier werden enkele huizen beschadigd door de enorme hagelstenen.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.