fbpx
grootste boom van ThailandFlora en fauna Uitgelicht 

De grootste boom van Thailand

Je zult je ogen nauwelijks kunnen geloven:  Om de grootste boom van Thailand een knuffel te geven heb je zeker 10 mensen nodig! Een boom zoals je zelden ziet. 

De stam van deze reuze mimosa of in het Engels Rain Tree is maar liefst 25.87 meter. Dat haal je net met 10 mensen. Als je de takken meerekent dan heeft de boom een spanwijdte van 51.75 meter. Krijg je er al een plaatje bij hoe enorm hij is?

Het is een lage boom, hij is 20 meter hoog. Dat valt dan wel weer mee, maar in totaal is het een enorm gevaarte. En hij is ook oud. Zeker 100 jaar. Als je er onderstaat, dan sta je bij een boom die er eerder was dan jij… Wonderbaarlijk niet?


Je kunt deze boom in de provincie Kanchanaburi van zes uur in de ochtend tot zes uur in de avond bezoeken. En het kost niets om deze enorme boom te bewonderen en op de gevoelige plaat vast te leggen.

Waar staat de grootste boom van Thailand?

Bezoekers het beste vanaf het stadhuis van Kanchanaburi snelweg 3429 te nemen. Ga rechtdoor en langs  de Mae Klong brug en Station Mae Klong Police. Sla op de kruising bij Wat Tham Khao Laem linksaf en blijf vijf kilometer  rechtdoor rijden.

Dan kom je bij een T-splitsing. Sla linksaf naar de snelweg 3209 en blijf doorgaan tot je bij een legercentrum voor dieren komt. Vanaf daar zullen borden je leiden naar de grootste boom van Thailand.

Adres:

Baan Kasikam

Moo.5

Koh Sam Rong Sub-District

Muang District

Kanchanaburi.

Lees ook

%d bloggers liken dit: