fbpx
Achtergrond Ontdek Thailand 

Gratis Muay Thai kijken in Bangkok

Gratis Muay Thai kijkenBen je een liefhebber van Thai kickboxen? En je gaat binnenkort naar Thailand? Dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt namelijk gratis Muay Thai kijken in Bangkok.

Al sinds november kun je gratis Muay Thai kijken bij een van de grootste winkelcentra die de Thaise hoofdstad rijk is, MBK. Elke twee weken wordt MBK Fight Night gehouden. De ring staat tussen het BTS station Siam en de ingang van het winkelcentrum.

De wedstrijden worden op woensdagen gehouden tussen 18.00 en 20.30 uur. Op de hun Facebookpage en Twitter-account @MBKFightNight kun je zien wanneer het weer MBK Fight Night is.

Muay Thai

Thaiboksen (Thai: muay Thai) is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het dodelijke muay boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte muay Thai ontstaan.

Bij het thaiboksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men echter toch wel gebonden aan regels. Toegestaan is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen; het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

Een ander verschil met het boksen is het zogenaamde “clinchen”. Bij het normale boksen worden de vechters gescheiden op het moment dat zij elkaar als het ware “omarmen”, maar bij thaiboksen is het dan toegestaan om de tegenstander met de knie of elleboog te bewerken en indien mogelijk met judoworpen tegen het canvas te gooien

Video gratis Muay Thai kijken

Informatie MBK Fight Night

MBK Center, Rama 1 Rd., Pathumwan Bangkok

+66 84 001 9876

Entree is gratis.

Lees ook

%d bloggers liken dit: