fbpx
Gratis fietsen door de Old City in BangkokBangkok 

Gratis fietsen door de Old City in Bangkok

Gratis fietsen door de Old City in Bangkok De autoriteiten in de Thaise hoofdstad hebben wat nieuws: gratis fietsen door de Old City in Bangkok. Deze gratis service is opgezet om zowel Thais als toeristen per fiets diverse toeristische attracties in de stad te laten ontdekken.

De Old City is ook wel bekend als Rattanakosin. In dit gebied vind je de meeste toeristische attracties van Bangkok. En wat is er beter dan gratis fietsen door de Old City in Bangkok? Eigenlijk niets, nee.

In Rattanakosin vind je onder meer de Grand Palace, de beroemde tempels Wat Phra Kaew en Wat Pho en de National Gallery.

Gratis fietsen door de Old City in Bangkok: 6 fietsstations

De autoriteiten hebben 6 verschillende fietsstations ingericht voor zowel Thai als buitenlanders. Deze punten liggen verspreid door de Old City: bij de Royal Field (Sanam Luang), de verschillende informatiepunten voor toeristen van BMA, Pra Sument Fort, de Giant Swing, de Temple of Dawn en bij Rama I Bridge.

Gratis fietsen door de Old City in Bangkok is de ideale manier om Rattanakosin te ontdekken. Je hebt alle vrijheid en geen last van het verkeer. Ook kun je zelf je eigen tempo bepalen. Op elk station staan 20 fietsen. Je hebt een paspoort nodig om een fiets mee te kunnen nemen. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 18.00 uur en in het weekend van 9.00 uur tot 19.00 uur. Je moet de fiets weer inleveren bij het station waar je het ook hebt meegenomen. Veel fietsplezier!

Lees ook