fbpx
graffiti spuiten in thailandOpmerkelijk Uitgelicht 

Graffiti spuiten in Thailand: geen goed idee

Twee jonge toeristen kwamen op het idee om in Chiang Mai een grappige tekst op de oude stadsmuur te kalken. Maar graffiti spuiten in Thailand hadden ze beter niet kunnen doen…

Stel je voor: je bent jong en op vakantie in Thailand. Een land waarvan op het eerste gezicht lijkt dat je er alles mag en kan doen. Klopt, maar tot op zekere hoogtes.

Ga je namelijk te ver, dan kun je flink in de problemen raken. Dat ondervinden ook twee jonge toeristen die gingen graffiti spuiten in Thailand. Een Britse en Canadese jongeman vonden het leuk om de tekst ‘Scouser Lee B’ op de oude stadsmuur in Chiang Mai te kalken.

Maar de vraag is of het nu nog steeds zo grappig is. Want ze zijn opgepakt door de Thaise politie. En de straffen voor graffiti spuiten in Thailand op een historische en/of culturele plek (zoals deze stadsmuur, Boeddhabeelden, tempels etc.) zijn niet mals.

Forse straf

De graffitispuiters kunnen een celstraf tot maximaal 10 jaar krijgen en/of een boete van 1 miljoen baht (zo’n 30.000 euro). Nu worden deze straffen niet gauw uitgedeeld, maar het is wel een flinke waarschuwing voor iedereen die dit wil gaan doen.

Hou je gewoon aan de regels en respecteer de cultuur. Dat je in je thuisland met graffiti spuiten wegkomt, betekent niet dat je het dan maar overal op de wereld kunt doen.

Ik verwacht dat deze twee jonge toeristen er met een geldboete vanaf komen, maar het signaal is wel degelijk afgegeven.

Lees ook

%d bloggers liken dit: