fbpx
grab in thailandUitgelicht Verkeer en vervoer 

Grab in Thailand: aanrader of niet?

De diensten van Uber werden een tijdje geleden allemaal overgenomen door Grab in Thailand. Is het de moeite waard om tijdens je verblijf in Thailand deze applicatie te downloaden en te gebruiken?

Over taxi’s in Thailand is veel te doen. In Bangkok valt het nog wel mee, maar in plaatsen als Chiang Mai en Phuket is het schering en inslag. Chauffeurs zetten de meter niet aan en vragen woekerprijzen. De toerist betaalt toch wel, denken ze.

Jarenlang konden ze hier mee wegkomen. Tot diensten als Uber en Grab populair werden. Heel eenvoudig je vervoer boeken via je smartphone en afrekenen met je creditcard. Contant kan trouwens ook. Nooit meer geen gedoe over meters, prijzen of wat dan ook.

Veiligheid staat voorop

Belangrijker nog: je weet wie de chauffeur is en de rit is via GPS te volgen. Hartstikke veilig dus.

grab in thailand

Grab in Thailand groeit enorm in populariteit. Een paar jaar geleden alleen nog maar in Bangkok, nu in alle onder toeristen populaire steden, waaronder Phuket, Pattaya, Chiang Mai, Hua Hin en ga zo maar door.

In Bangkok zijn de standaardtaxi’s in de meeste gevallen goedkoper en is het niet moeilijk om er 1 te vinden. Immers: er rijden 75.000 taxi’s rond in deze metropool. Wil een chauffeur niet? Dan is een andere taxi nooit ver weg.

De reden om hier toch Grab te gebruiken is de veiligheid. Je betaalt weliswaar ietsje meer, maar daar is de service dan ook naar. In het geval van GrabCar zie je bovendien van tevoren de prijs van de rit; je weet dus altijd waar je aan toe bent.

Niet alleen in Bangkok

Dat geldt dus ook voor de andere steden in Thailand. Logischerwijs is het hier wat duurder, maar het is zoveel praktischer dan dat je een standaardtaxi aanhoudt, waar je vervolgens mee dient te onderhandelen over de prijs.

Kortom: ga je naar Thailand en denk je regelmatig gebruik te maken van een taxi? Download dan zeker Grab in Thailand, want het is een stukje gemak in de broekzak.

Lees ook

%d bloggers liken dit: