fbpx
Motorrijden in ThailandLaatste nieuws Verkeer en vervoer 

Google maps voor motorrijden in Thailand

Trek jij er graag met de motor op uit. En ben je dat ook van plan om dat in Thailand te gaan doen? Dan is er mooi nieuws voor je: Google Maps heeft voortaan een speciale instelling voor motorrijden in Thailand.  

Tot dusver konden motorrijders in Thailand alleen maar gebruik maken van de ‘normale’ Google maps instellingen. En dat betekende: navigatie voor de auto. Maar in Thailand mogen motorrijders niet overal komen.

Bepaalde routes zijn afgesloten voor de gemotoriseerde tweewielers. Omdat ze te gevaarlijk zijn. Of te smal om auto’s en motoren door te laten.

Dat betekende teleurstellingen en dus vele kilometers (en soms uren) omrijden. En dat is erg jammer, want vakantietijd is slechts beperkt. En je wilt zo veel mogelijk zien en genieten.

Motorrijden in Thailand

Met Google Map voor motorrijders behoort dat tot het verleden. Sterker nog: Er zijn enkel short-cuts ingebouwd, zodat je nog meer tijd bespaart.

Motorrijden in Thailand

O ja, deze nieuwe instelling is ook te gebruiken als je er met de scooter op uit trekt. Wat erg leuk is om te doen, Op onze site lees er veel verhalen over.

Volledigheidshalve ook nog een waarschuwing. Als je in Thailand de weg op gaat, besef dan dat je in een land rijdt waar het gevaarlijk is op de weg.

Gevaarlijk op de weg

Wereldwijd is Thailand het zesde land waar de meeste slachtoffers in het verkeer vallen. En 80% van deze slachtoffers vallen onder de scooter-en motorrijders.

Rijd dus defensief, zorg dat je goed verzekerd bent. En scooterrijders: ook voor dit vervoersmiddel dien je in bezit te zijn van een motorrijbewijs. En een internationaal rijbewijs.

Veel plezier bij het verkennen van Thailand!

Lees ook

%d bloggers liken dit: