fbpx
Google MapsNieuws Praktische informatie 

Google Maps nu ook te gebruiken zonder internet

Google MapsGoogle Maps is hartstikke handig op vakantie in Thailand. Ideaal als je naar een toeristische attractie op zoek bent of als je het dichtstbijzijnde metrostation zoekt.

Maar ook het zoeken van hotels en restaurants is een fluitje van een cent met deze populaire app. Tot op heden had je altijd een internetverbinding nodig om gebruik te maken van Google Maps.

Downloaden via wifi

In Thailand heb je bijna overal wel wifiverbindingen, maar je zult zien dat die net niet in de buurt zijn als je het net nodig hebt. Een alternatief is een lokaal simkaartje, maar voor veel mensen is dat nog steeds overbodig en de moeite van het aanschaffen niet waard.

En met de nieuwste update van Google Maps voor Android-apparaten is dat ook niet meer nodig. De populaire applicatie is nu ook offline beschikbaar. Volgens Google volgt een versie voor iPhones op korte termijn. Over smartphones met Windows is nog niets bekend.

De nieuwe update is ideaal: zelfs zonder internetverbinding of in een gebied waar weinig bereik is, kun je dus navigeren naar plekken in de buurt. Wat je van tevoren moet doen, is databases downloaden van het gebied waar je op dat moment bent.

Doe dat met een stabiele wifiverbinding, want het kan om grote bestanden gaan. Zodra je een selectie hebt gemaakt van het gebied wat je wilt opslaan, krijg je te zien hoe groot het bestand is en hoeveel opslagruimte er nog op je smartphone beschikbaar is.

Google Maps ververst vanzelf

Heb je het bestand binnen? Dan ververst Google periodiek de data, zodat je er zeker van bent dat je altijd de meest recente data op zak hebt. Dat gebeurt overigens alleen als je met een draadloos netwerk verbonden bent. Erg handig dus als je bijvoorbeeld in Bangkok verblijft en offline de omgeving van je hotel of guesthouse beschikbaar wil hebben.

Lees ook

%d bloggers liken dit: