fbpx
Google MapsNieuws 

Google Maps: de moderne reisgids

Google MapsJe ziet ze nog wel, de dikke en lompe reisgidsen van onder andere Lonely Planet of de ANWB. Maar ze hebben hun langste tijd gehad. Ze worden vervangen door Google Maps.

Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone? Een kleine minderheid zal nu ‘ik’ roepen. De meerderheid heeft er wel eentje. En internet is nauwelijks meer een kostenpost te nomen, voor 800 baht (ongeveer 18 euro) koop je onbeperkt 3G internet voor één maand. Als je vervolgens Google Maps installeert, dan heb je feitelijk alles wat een reisgids ook heeft. Misschien zelfs wel meer!

Google Maps handig als weg kwijt bent

Google Maps heeft, zoals de naam al zegt, up to date kaarten. Samen met GPS en internet bepaal je je positie. Het eerste wat je doet als je op de plaats bent waar je verblijft, is een pin maken. Zo kun je altijd de weg terug vinden als je de weg kwijt bent. Je bepaalt met het symbool van de twee cirkels je positie en kijkt waar je pin van je hotel of guesthouse staat. Verdwaald ben je bijna nooit meer. Of maar tijdelijk.

Plekken vinden

Op Google Maps staan ook de belangrijkste gebouwen en toeristische plekken. Met de positiebepaling via GPS weet je zo hoe je er moet komen. De informatie is weliswaar summier, maar je kopieert de naam van de toeristische trekpleister naar de zoekmachine van Google en hup: je weet alles wat je moet weten. En nog up to date ook nog, wat van een reisgids niet altijd te zeggen is.

Google MapsMet Google Streetview is dan vervolgens te bekijken hoe de plek waar je er naar toe wilt gaat er precies uitziet. In Streetview staan de belangrijkste toeristische trekpleisters van Thailand. Kun je van tevoren al bepalen of je het wel of niet de moeite waard vindt. En dan kun je Google Maps weer gebruiken om een route te plannen.

Eten, drinken, shoppen

In Google Maps kun je ook gericht zoeken naar bars, restaurants of winkelcentra. Je drukt op de knoppen met de overbekende symbolen en Maps zoekt wat er in de buurt is. Niet alles staat er op, maar de meesten wel. En zo vind je jouw weg in een voor jou totaal onbekende stad. Zonder geworstel met kaarten en gezeul met een zware lompe reisgids.

En nee, ik heb geen aandelen in Google. Vind het gewoon erg handig en wilde het delen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: