fbpx
Ontdek Thailand Sport 

Golfen in Thailand: een aanrader?

Golfen in Thailand is niet de eerste activiteit die bij mij opkomt, wanneer ik aan het Land van de Glimlach denk. Voor de echte golfliefhebber zal elke stad echter een fatsoenlijke baan moeten hebben anders wordt het een no go area. Thailand telt er heel veel. Wij zochten de beste 5 voor je uit.

Er zijn golfclubs op alle niveaus van bekwaamheid, maar een ding ze hebben gemeen dat is dat de greens en fairways zijn gemanicuurde tot tropische perfectie, met een prominente gebruik van water. Golfen in Thailand wordt bijna altijd gespeeld met uw eigen persoonlijke caddy ( meestal een mooie jonge dame … of een goed geïnformeerde oude ). Je caddy zal je tips geven over de te gebruiken club, drankjes voor je halen en je helpen met eventuele andere vragen, allemaal met het goede karakter van een oude vriendin.
Beste tijd om te gaan golfen is de vroege ochtend, want de middagzon in Thailand kan intens zijn. Met een vroege ochtend bries waaiend door de palmbomen en een fel oranje zon laag aan de hemel, een rondje golf lopen op een van deze banen is zeker een memorabele ervaring.

1 . Alpine Golf & Sports Club

Een van de meest technisch moeilijk en visueel verbluffende banen in Thailand, de Golf Alpine en Sport Club zal voor altijd herinnerd worden als de site van de overwinning Tiger Woods ‘ Johnnie Walker PGA Tour in 2000. De course is perfect onderhouden met glooiende fairways en een reeks van water en zand hindernissen. De naam Alpine is een verwijzing naar het heuvelachtige landschap , en terwijl ‘ alpine ‘ is een beetje overdreven, de veranderingen in de hoogte zijn wel uniek voor de doorgaans vlakke landschap in de regio Bangkok.

Locatie : Pathum Thani Province , een uur van het centrum van Bangkok ( 50 km )
Prijsniveau : Golf aanbiedingen beginnen vanaf 6100 baht

2 . Thai Country Club

Qua faciliteiten van wereldklasse, professionele caddies en een interessant aanbod van holes, Thai Country Club is onverslaanbaar . Deze prestigieuze golfclub heeft al veel van de beste golfers mogen ontvangen op zijn banen. Voor ervaren golfers op zoek naar het volledige pakket staat de Thai Country Club bovenaan op het lijstje.

Locatie : Chacheongsao Provincie , Suvarnabhumi Airport verleden , 50 minuten van het centrum van Bangkok
Prijsniveau : Golf aanbiedingen beginnen vanaf 5600 baht

3 . Lam Luk Ka Country Club

Ligt een uur buiten Bangkok, Lam Luk Ka Country Club is gebouwd op moerasland en is de thuisbasis van vele tropische soorten planten en dieren, garantie voor een onvergetelijk rondje golf dat duidelijk de Thaise sfeer uitstraalt en je ook laat genieten wanneer je spel niet op zijn best is. De verscheidenheid aan bomen levert ook gastvrije schaduw – iets wat fijn is wanneer je een middag tee off hebt. Er zijn twee volledige 18 holes banen in Lam Luk Ka dus reserveren is wat makkelijker dan op andere banen.

Locatie : Pathum Thani Province , op een uur van het centrum van Bangkok
Prijsniveau : Golf aanbiedingen beginnen vanaf 3000 baht

4 . Subhapreuk Golf Club

Subhapreuk Golf Club is een redelijk vlak parcours met een aangename bries en gedeeltelijke schaduw van de palmbomen langs de fairways. Long hitters worden hier niet echt beloond, de holes zijn meestal korter dan bij andere top-end banen, waardoor het een geweldige baan voor een ontspannen spelletje. Verschillende par – vier holes bieden goede mogelijkheden voor een lage scores, hoewel waterpartijen het lastig kunnen maken. Subhapreuk Golf Club is een favoriet van de zakenmensen en wordt druk in het weekend, dus het is best is te boeken voor een rondje op een door de weekse dag.

Locatie : Samut Prakarn Provincie , op 50 minuten van het centrum van Bangkok
Prijsniveau : Golf aanbiedingen beginnen vanaf 3400 baht

5 . Thana City Golf & Country Club

Op slechts 25 minuten van het centrum van Bangkok , is Thana City Golf Course een lastige baan, waardoor je goed moet nadenken over je slagen, vooral de approach shots, zoals bij bijna alle greens worden bewaakt door interessante hindernissen op elke hole. Ontworpen door de legendarische Australische golfer Greg Norman, Thana City heeft een aantal lange holes die zijn een uitdaging zijn.

Locatie : Provincie Bangkok, dicht bij de luchthaven Suvarnabhumi , op 25 minuten van het centrum van Bangkok
Prijsniveau : Golf aanbiedingen beginnen vanaf 3400 baht

Lees ook

%d bloggers liken dit: