fbpx
Bangkok Ontdek Thailand 

De Golden Mount: een vreemde berg

De Golden Mount in Bangkok is een onderdeel van de Wat Saket tempel net buiten het oude Koninklijke stadsterrein gelegen, naast het Pom Mahakhan fort.

De berg heeft een wat ongewone geschiedenis. De bouw van Golden Mount werd gestart door koning Rama III in het begin van de 19de eeuw. Die wilde een grote boeddhistische tempel bouwen op die plaats om de ingang van de stad te markeren.

Echter, de zachte drassige grond kon een dergelijke grote structuur niet ondersteunen en het instortte al in voordat het was voltooid.

Tempel bouwen

De tempel op Golden Mount werd weer opgebouwd aan het einde van de 19de eeuw door Rama V toen de onderkoning van India, Lord Curzon, hem een geschenk gaf.  Een Boeddha relikwie, dat was opgegraven in de stad waar Boeddha zou zijn geboren. Een betonnen kap werd gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog om te zorgen dat de kunstmatige heuvel niet opnieuw inzakte.

Want hoewel de top van de Golden Mount in beton gegoten is, is de basis van de berg nog steeds een wirwar van baksteen en gips begroeid met bomen en struiken. Enigszins merkwaardig zijn de heiligdommen voor overleden mensen. Die min of meer onttrokken worden aan het zicht door de bomen en struiken. Dit ‘kerkhof’ omvat alles van kleine plaques tot grote heiligdommen met Boeddha beelden.

Uitzicht Golden Mount

Onder aan Golden Mount ga je naar boven via een brede trap die rond de berg loopt. Het zijn ongeveer 300 treden omhoog, een niet al te moeilijke klim. Er zijn ook tal van plekjes om te stoppen en over Bangkok uit te kijken.

Echter, de beste tijd om de tempel te bezoeken is tijdens het koele seizoen van eind november tot januari. Dan is niet alleen is de temperatuur milder, maar de frangipane bomen staan dan in bloei en scheidde hun jasmijnachtige geur af.

Helemaal boven

Op de top van Golden Mount kom je bij een gebouw met grote ramen, waar je prachtig over Bangkok heen kunt turen. Maar je bent nog niet helemaal boven. Via een kleine smalle trap kom je op het dakterras. In het midden een enorme gouden koepel waar boeddhisten mediteren en gebeden prevelen.

En op het dakterras heb je een 360 graden uitzicht over Bangkok. In het westen zie je de torens en daken van de Tempel van de Emerald Buddha. Dichterbij zie je de uiteinden van The Democracy Monument, en de toppen van Wat Ratchanadda.

In het noordwesten zie je de nieuwe Rama VI brug met zijn gouden draden van ophangkabels. En in het oosten zie je de torens van het zakelijke district van Bangkok.

Hier een foto-impressie van Golden Mount:

Hoe kom ik bij Golden Mount?

Golden Mount is een beetje lastig te vinden, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt het niet via de Sky Train of rivierboottaxi bereiken. Het beste kun je een taxi nemen, die zijn in Bangkok goedkoop.

Elke taxichauffeur weet het te vinden. je kunt ook proberen het nemen van de Chaophraya Express Boot naar de Memorial Bridge pier, neem dan een taxi of tuk tuk vanaf daar.

Adres:

Soi Borommabanphot

Ban Bat,

Pom Prap Sattru Phai

Bangkok 10100

Lees ook