Goedkoop vliegen binnen Thailand

Wil je goedkoop vliegen binnen Thailand? Dan heb ik een paar handige tips voor je om te besparen op de tickets naar jouw volgende bestemming.

Thailand kent een flink aantal prijsvechters, die het mogelijk maken dat je voor een paar tientjes van A naar B vliegt. Vooral op populaire routes als Bangkok – Chiang Mai en Bangkok – Phuket kun je voor een appel en een ei een ticket scoren.


Hoe kun je goedkoop vliegen binnen Thailand? Het is tegenwoordig heel eenvoudig om laaggeprijsde tickets te vinden. Dankzij vergelijkingssites. De meest populaire site die ik ken is Skyscanner.nl, maar je kunt ook voor Expedia kiezen.

Beginnen met boeken

Voer je vertrek en eindbestemming in en de website doet het werk voor je. Kies de vlucht en tijden die jou aanspreken en je kunt beginnen met boeken.

Als je een goedkoop ticket hebt gevonden, dan is het wel slim om na te gaan hoeveel kilo bagage je mee mag nemen en of er geen addertjes onder het gras zitten. Boek je bijvoorbeeld bij Thai AirAsia, dan krijg je gaandeweg je boeking een aantal keuzes.

Zo staat een reisverzekering bijvoorbeeld standaard aan. Lees dus heel goed per pagina wat er staat. Ga je er te snel doorheen, dan loop je de kans dat je zaken afsluit waar je wel extra voor betaalt, maar die je uiteindelijk niet gebruikt. Temeer omdat je natuurlijk al een reisverzekering hebt.

Eten/drinken aan boord of niet?

Bij Nok Air krijg je altijd wel iets te eten en drinken aan boord, bij Thai AirAsia en andere prijsvechters moet je daarvoor extra betalen.

Goedkoop vliegen binnen Thailand kan met de volgende low-cost airlines: Thai AirAsia, Nok Air, Thai Lion Air en Thai Smile.

Soms is het zelfs goedkoper dan met de trein of bus en sowieso sneller en comfortabel. Zoals bij de meeste prijsvechters geldt hier ook: hoe langer van tevoren je boekt, hoe lager de prijs van je ticket. Doe je voordeel met deze tips, zodat goedkoop vliegen binnen Thailand ook voor jou mogelijk is.

2 Comments - Write a Comment

  1. Nok Air geeft nu alleen maar gratis een klein flesje water, geen snacks meer. Ook kun je met VietJet Air heel goedkoop binnen Thailand vliegen. Thai Smile is de duurste. Bangkok Airways lijkt aan de dure kant, maar alle passagiers mogen gratis hun airport lounge in, met gratis eten, drinken en telefoon opladen.

    Reply
    1. Bedankt voor deze aanvulling!

      Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.