fbpx
goede restaurants in ThailandEten en drinken Ontdek Thailand Praktische informatie Uitgelicht 

Hoe vind je de goede restaurants in Thailand?

Als je in Thailand bent dan wil je natuurlijk ook authentiek eten. Maar hoe vind je nu die goede restaurants in Thailand? We geven je een paar tips.

Toen ik voor de eerste keer met mijn vrouw (we waren net getrouwd en op huwelijksreis) ging eten, merkte ik al op dat zij op heel andere dingen let dan wij westerlingen. Ik wees steeds een paar romantisch verlichte restaurants aan, die zij resoluut van de hand wees.

Uiteindelijk hebben we op straat gegeten op plastic stoelen in het volle licht van tl-balken. Toen we klaar waren en weer langs de romantische restaurants liepen, vroeg ik aan haar waarom ze hier niet wilde eten. “Romantiek vult mijn buik niet en laat het eten ook niet lekkerder smaken.” Als je dus de goede restaurants in Thailand wilt vinden, kun je beter op andere dingen letten.

Tips hoe en waar

  • De belangrijkste ga je niet leuk vinden! Eet niet aan- of op het strand! Als je echt authentiek Thai wil eten, dan loop je het strand af en ga je op zoek naar een paar restaurants die een paar straten verderop liggen. Je kunt dan niet genieten van de ondergaande zon en de lichtjes van de vissers, maar wel van lekkere gerechten. En niet onbelangrijk. Hier betaal je niet de hoofdprijs!
  • goede restaurants in ThailandGa niet zitten op plekken waar veel toeristen komen. Kijk juist naar de plekken waar de Thai zelf gaan zitten. De Thai is namelijk erg kieskeurig als het over eten gaat. Zij weten als geen andere waar je lekker kunt eten.
  • Veel reisbureau’s adviseren toeristen om niet op straat te gaan eten. Dat is radicale onzin! Doe het gewoon, want daar is het eten het lekkerst en het goedkoopst. Ik zelf ben nog nooit ziek geworden. Alles wordt namelijk zo heet gebakken dat bacillen geen kans krijgen.
  • Zoek de lokale markten en of Walking Streets op. Dat is in feite hetzelfde, een Walking Street is een straat die na zonsondergang wordt afgesloten voor het verkeer en er een markt wordt gehouden. Daar kun je heel lekker eten.

Lees ook