fbpx
Goed voorbereid naar ThailandOntdek Thailand 

Goed voorbereid naar Thailand

Op vakantie gaan vergt wel iets meer dan een ticket kopen en, tegen de tijd dat je gaat, je tas of rugzak inpakken. Daar komt wel iets meer bij te kijken. Dus uit eigen reiservaring wat tips en handige links om (bijna) niets te vergeten. Dan ga je goed voorbereid naar Thailand.

Je hebt je ticket gekocht, bijvoorbeeld via 333Travel met EVA Air, en als het goed is ook meteen een annuleringsverzekering erbij genomen.

Maar ook een reisverzekering is belangrijk. Dan heb je de keuze tussen een korte of doorlopende. De doorlopende is altijd goedkoper wanneer je drie weken met vakantie gaat of meer dan een keer per jaar.

En let op de juiste dekking, want de laatste jaren nemen we steeds meer elektronica mee. Tablet, smartphone, laptop en de spiegelreflexcamera.

Let er dus goed op of de dekking hoog genoeg is, bijna twee derde deel van de polissen vergoedt bij schade of diefstal van een smartphone tot maximaal 300 euro. Dus shoppen op internet is aan te raden.

Voor Thailand zijn inentingen niet verplicht. Maar als je echt gaat rondreizen zijn Hepatitis A en Dtp Reis-medicijnen(Difterie, tetanus en polio) aan te raden. Hepatitis A biedt bescherming tegen een besmettelijke virusinfectie, opgelopen door besmet eten of drinken.

De inenting bestaat uit twee prikken. Eén prik biedt één jaar bescherming. Een tweede prik, een halfjaar na de eerste prik, biedt 25 jaar lang bescherming. DTP biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio.

Wanneer je na 1 januari 1950 bent geboren en de kindervaccinaties hebt gehad, dan is één herhalingsprik voldoende voor de komende tien jaar. Als dit niet het geval is, wordt er geadviseerd een serie van drie prikken te halen.

Advies: raadpleeg de GGD in je woonplaats. Die weten er alles van. Malaria-tabletten slikken is niet meer nodig. Stop je medicijnen in je handbagage.

Goed voorbereid

mobielHandig en goed voorbereid is een lijst met belangrijke telefoonnummers, adresgegevens en e-mailadressen van contactpersonen en instanties. Zowel geprint als in je smartphone.

Denk aan familieleden, de Nederlandse Ambassade in Thailand, nummer om je bankpas te blokkeren (heb ik zelf in Cambodja nodig gehad om mijn creditcard te laten blokkeren) en het SOS-alarmnummer van je reisverzekeraar in geval van medische of juridische hulp.

En maak kopieën van je paspoort, eventueel visum, medische paspoort, verzekeringen en andere belangrijke documenten. Je kunt ze scannen en in je mailbox bewaren. Je paspoort moet de dag van vertrek naar Nederland zes maanden geldig zijn. Er circuleert op het web dat dit veranderd is, maar dat klopt niet. En vergeet niet om je pinpas op ‘wereld’ te zetten.

Moneybag

Geld opnemen in Thailand uit de pinautomaat wordt steeds duurder. Per transactie 180 tot 200 bath. DuEilandhoppen in Thailands als het kan, neem cash mee. Ik neem altijd 500 euro mee uit Nederland. Dat doe ik in de moneybag die ik onderweg in Thailand half onder mijn broek heb zitten of onder mijn reisblouse, in het hotel in de kluis en anders in mijn dagrugzakje.

In de moneybelt bewaar ik ook mijn pas en papieren. Tip: Pin alleen bedragen van 10.000 bath (250 euro.) En onthoud. In Thailand komt eerst je geld uit de ATM, en dan pas je pinpas.

Tot slot. Reis licht. Neem zo weinig mogelijk mee. Want elke extra kilo in die hitte zijn er twee teveel. Tijdens het reizen heb je niet veel kleren nodig. Houd je dus in en neem alleen het hoognodige mee.

Je kunt je kleding ook (spotgoedkoop) laten wassen in Thailand; bij je hotel of in je guesthouse bijvoorbeeld.

 

Lees ook