fbpx
Gids voor Khao San RoadAchtergrond Bangkok Ontdek Thailand 

Gids voor Khao San Road: beroemde backpackerplek uitgelegd

Het is de beroemdste backpackerstraat ter wereld. Daarom is een gids voor Khao San Road reuzehandig als je van plan bent hier te verblijven!

Als je voor het eerst naar Thailand komt en voor Bangkok kiest als startplaats, dan is de kans groot dat je op of in de buurt van Khao San Road verblijft.

Het leuke van deze straat is dat je gemakkelijk medereizigers leert kennen. Vierentwintig uur per dag is er wel iets te doen hier, om nog maar te zwijgen over de lage prijzen voor drinken en eten.

Een gids voor Khao San Road is dus reuzehandig. Al is niet iedereen fan van dit backpackwalhalla. Dronken westerse toeristen, veel lawaai en continu verkopers om je heen; je moet er maar tegenkunnen. Als je dat wel kan, lees dan verder.

#khaosanroad #thailand #mcdonalds

Een bericht gedeeld door YoyiY (@yoyi623) op

Wat is Khao San Road?

Het ontstaan van het backpackwalhalla van Bangkok gaat tientallen jaren terug. Het komt voor in alle reisgidsen over Thailand en diverse films. The Beach met Leonardo DiCaprio is het bekendst, waarin je veel van deze straat terug ziet komen.

Hoewel Khao San Road zelf smal is, wordt zowel de straat als het gebied er omheen als backpackgebied gezien.

Waarom is het zo populair?

Het is een ontmoetingsplek voor jonge reizigers en er heerst een heerlijke vibe. Je vindt er veel bars die goedkope alcohol schenken en je kunt er volop feest vieren.

#휴가 #방콕 #Bangkok #카오산로드 #khaosanroad

Een bericht gedeeld door 송국진 (@jinida12) op

Of je nu van livemuziek of van clubs houdt; het is er allemaal. Soms gaat het er gek aan toe, maar dat is nu eenmaal waar jongeren van houden. Overigens gaat het niet alleen maar om dronken worden, het is gewoon een chille plek waar je lekker rond kunt hangen en mensen checkt.

Hoewel er vooral backpackers komen, vind je hier verder straatartiesten, ladyboys, vriendelijke locals, dames van plezier en ga zo maar door.

Als je van lekker eten houdt, dan ben je hier aan het goede adres. Allereerst is het betaalbaar en de keuze is groot. Van Pad Thai tot pizza, burgers en Indiase curries; het is er allemaal.

Hoewel Khao San Road nooit slaapt, wil je zelf wel een keer een oogje dicht doen. Zowel in deze straat als in de buurt vind je veel goedkope hotels en hostels waar je voor een habbekrats een kamer boekt.

Waar vind je Khao San Road?

Het backpackwalhalla ligt in het oude centrum van de stad, niet ver van Ratchadamnoen Avenue in Banglamphu. Het is dicht bij beroemde bezienswaardigheden, zoals het Grand Palace, Wat Pho en Chinatown.

Verreweg de beste manier om op Khao San Road te komen, is met de Chao Phraya Express Boat – de boot met de oranje vlag. Als je met de BTS Skytrain reist, dan stap je uit bij Saphan Taksin en loopt vervolgens naar de Silom Pier. Daarna pak je dus de boot met de oranje vlag en je verlaat deze als je aankomt bij Pier 13- Phra Arthit.

Het verkeer in het oude centrum van Bangkok is een drama, dus ik raad je aan om altijd de boot te pakken.

Overigens kun je tegenwoordig ook heel eenvoudig van en naar Suvarnabhumi Airport en Don Mueang Airport met een shuttlebus. Hier en hier lees je daar meer over.

Ik hoop dat deze gids voor Khao San Road je een hoop wijzer heeft gemaakt!

Lees ook

%d bloggers liken dit: