fbpx
MK restaurantEten en drinken Uitgelicht 

Gezonde fondue bij MK restaurant

Mocht je het een keer helemaal moe zijn van alle curry’s en heb  je alle diverse soorten Pad Thai’s uitgeprobeerd, ga dan eens gezond fonduen bij een MK restaurant.Vol en voldaan verlaat je het pand, terwijl het aantal calorieën ver onder die van een normale maaltijd blijft. En het is nog leuk ook!

De MK is zeer populair vooral onder jongeren en studenten, omdat het tijdens de voorbereidingen van de maaltijd echt een band met elkaar schept. Je wordt naar een tafel gebracht waar al een pan in het midden staat. Met een druk op de knop wordt een soort fornuis aangezet, na enkele minuten begint de gelige soep (een soort bouillon) in de pan al smakelijk te borrelen.

Handig: Menu met foto’s

Ondertussen zijn menukaarten gebracht waaruit je een keuze kunt maken uit de ingrediënten die uiteindelijk in de soep verdwijnen. Interessant moment, want je moet namelijk wel er samen uitkomen. MK fondue is misschien niet zo romantisch, maar wel een goede check om te kijken of je relatie bestand is tegen enige druk. En om duidelijk te maken hoe de machtsverhoudingen in de relatie liggen. Ik neem de kaart aan en leg hem meteen opzij.  Mijn vrouw bestelt altijd.

MK restaurantDe kaart is totaal in Thai, maar dat is geen enkel probleem. Elk ingrediënt staat ook als foto afgebeeld.  Met wat vingerwijzingen stel je dus ook gemakkelijk een menu samen. De ingrediënten zijn talrijk: vlees, vis, tahoe, groenten en een ruim assortiment aan paddenstoelen.

Bestel vooral lekker veel en gevarieerd. Vergeet de groenten en kruiden niet! En als je niet kunt ontdekken wat een bepaald ingrediënt precies is, leef dan vooral avontuurlijk en probeer het gewoon.

Pittige saus

Nadat de bestelling is opgenomen door een ober die zolang je aan het zoeken bent in het menu je tafel niet zal verlaten, zullen na enkele minuten de eerste ingrediënten worden aangeleverd. Begin met de vis, vlees en tahoe. Laat het enkele minuten borrelen.

Naast je soepkom ligt een scheplepel met gaatjes. Daarmee vis je uit de soep de ingrediënten naar keuze. Na een minuut of tien gooi je de paddenstoelen en de groenten/kruiden erbij. De soep is compleet. Eten maar.

Bij je maaltijd heb je een rode saus gekregen, die veel weg heeft van sambal. Maar dan in vloeibare vorm. “Nam tim” heet het goedje en het zal door de meesten als redelijk pittige worden ervaren. Voorzichtig dus in je soep doen, proeven en dan naar wens meer toevoegen. Schieten de tranen in je ogen, neem dan een slok van de ijsthee die je gratis bij de maaltijd krijgt. Die wordt steeds bijgevuld als het glas pas half leeg is.

Caloriebonnetje van MK restaurant

Het fornuisje dat de soep aan de kook brengt en blijft verwarmen, is gemakkelijk te bedienen. Desondanks houdt het personeel jouw tafeltje ook steeds in de gaten. Mocht de soep dreigen over te koken dan zijn zij als de kippen bij om ‘het gas’ naar beneden te draaien. Een van de nadelen van het personeel is dat dit nauwelijks of geen Engels spreekt. Maar dat heb je eigenlijk in elk restaurant wat niet in een toeristisch gebied ligt
MK restaurant
Fonduen bij MK is niet echt duur, wat de populariteit onder de studenten en jongeren verklaart. Met vier eters zal de rekening niet snel boven de 400 baht komen. En wat echt grappig is: naast het bonnetje van de afrekening krijg je nòg een bonnetje. Met daarop vermeldt hoeveel calorieën je hebt gegeten. Deel dat door het aantal personen dat gegeten hebt en je zult zien dat het aantal nauwelijks boven dat van een lunch of een ontbijt zal komen.

MK restaurants kun je in heel Thailand vinden in de grotere winkelcentra en ze zijn vaak vanaf lunchtijd tot 22.00 uur in de avond geopend.

Lees ook

%d bloggers liken dit: