Gruwelen in het gevangenismuseum in Bangkok

Het Bangkok Corrections Museum is misschien wel een van de meest ongewone en interessantste museum ter wereld.  En daarmee is het gevangenismuseum in Bangkok zeker een bezoekje waard.

Het Corrections Museum zal zeker een blijvende indruk nalaten. In deze voormalige gevangenis werden vanaf 1890 gevangenen gruwelijk behandeld. Tegenwoordig is daar alleen een cellenblok, een paar andere gebouwen en een paar uitkijktorens van over. Wassenbeelden geven een inzicht in het leven in en de  verschrikkingen in de gevangenis destijds. Ook zijn wapens en andere martelinstrumenten zijn uitgestald.


Strafen en marteling

In het museum zijn veel foto’s te zien die het dagelijks leven in de gevangenis was. Maar ook wordt getoond hoe gevangenen werden gestraft en gemarteld. Zoals met een kinhaak, een schandpaal, een hoofdknijper en een doodskist. Die laatste is helemaal luguber: de gevangene werd in de nauwe doos geduwd, het deksel werd dichtgespijkerd, en de kist werd in de zon gezet. Twee kleine gaatjes zorgen ervoor dat dat de gevangene nog net kon ademhalen.

Expositie van gruwelijke executies

Nog lugerberder is de demonstratie van de drie methoden van executie die in Thailand zijn gebruikt. Zo is te zien hoe gevangene met zwaard werden onthoofd. Voor de executie werd een Thaise dans uitgevoerd om de terdoodveroordeelde op z’n gemak te stellen. Een tweede bewaker sloop van achteren naar de gevangene toe en hakte met één klap zijn hoofd er af.

Gevangenis museumLater werd er gebruik gemaakt van het vuurpeloton.  De terdoodveroordeelde werd vastgebonden aan een houten kruis en in zijn handen werden lotusbloemen gebonden. Een scherm met een schietschijf werd dan tussen de gevangene en de schutter geplaatst. Op deze manier zag de schutter dus nooit de man waarop hij ging schieten.

Daarna ging men over op dodelijke injecties, en ook dat is op de tentoonstelling te zien.

Gevangenismuseum in Bangkok

Het Bangkok Corrections Museum is een leerzaam voor iedereen die het oude Thailand willen leren kennen, maar ook voor mensen die fijn een middagje willen gruwelen. Het is gevestigd aan de Maha Chai Road in Bangkok. Let op! Het is alleen op werkdagen geopend. De entree is gratis, maar een donatie voor onderhoud is welkom.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.