fbpx
Gevaarlijke beesten in ThailandOntdek Thailand 

Gevaarlijke beesten in Thailand

Als je naar Thailand gaat, besef dan dat je naar een tropisch land gaat. Hoewel het vaak goed gaat zijn er gevaarlijke beesten in Thailand die dodelijk kunnen zijn.

We vergeten wel eens dat in een paradijs als Thailand het gevaar in elk hoekje schuilt. Letterlijk. Ook van dieren waar het niet zo verwachten, zoals een klein kwalletje of een prachtige ogende rups. Bij aanraking wordt je op zijn minst goed ziek. En als je al niet in beste conditie bent of jonger bent dan 12 jaar kunnen deze insecten en dieren dodelijk zijn. Het blijft dus goed oppassen voor gevaarlijke beesten in Thailand. We geven een opsomming:

Kubuskwal

Een ontzettend klein kwalletje, transparant dat de naam Kubuskwal draagt, is hét gevaar in de Thaise zee. Komt vooral tijdens regenseizon voor. Een aanraking met dit kleine beestje kan dodelijk zijn. Vermijd dus contact als je er een tegenkomt, die kans is overigens klein. Ga ‘m ook niet proberen weg te duwen, ga zelf weg.

Schorpioen_Pandinus-imperator_Mike-BairdKrokodil

Spreekt voor zich dat je beter geen krokodil kan tegen komen. Er leven er nog een paar honderd in Thailand, vooral in natuurparken. Daar is het vooral dan oppassen.

Schorpioen

Nog zo’n gevaarlijk beest waarvan we weten het uit de weg te gaan. Maar vaak wordt er ook overdreven. Een prik van de schorpioen is niet dodelijk, wel pijnlijk. Wat een valkuil is. Hoe kleiner de schorpioen ook pijnlijker de steek.  Overigens kom je de schorpioen in toeristengebieden vaak tegen. Als gefrituurde lekkernij.

Gevaarlijke beesten in ThailandDuizendpoot

Ze zien er zo liefelijk en soms zelfs prachtig uit. Maar je kunt duizendpoot beter niet tegenkomen. Sommigen zijn uiterst giftig. Een beet kan dagenlang pijn veroorzaken. En mocht je ooit eentje met witte haren tegenkomen, bewonder hem dan vooral van een afstand. De haren zijn ook giftig. De duizendpoot is van de gevaarlijkste beesten in Thailand.

Spin

Gevaarlijke beesten in ThailandEr zijn heel veel spinnen in Thailand. Erg groot ook en eng! De meesten zijn onschuldig. Van een enkele soort kun je bij een beet een pijnlijke plek overhouden. Soms zwelt de plek die gebeten is ook erg op. Dan is het beter om naar het ziekenhuis te gaan, bij de meesten valt de schade mee.

Slang

Als we het over gevaarlijke beesten in Thailand dan kan de slang niet ontbreken. Zijn er ook veel van in Thailand. De kans dat je er een tegenkomt is best groot. Als dat gebeurt, blijf dan uit de buurt. De meeste zijn bang voor jou en niet giftig en zullen zich uit de voeten maken. Er zitten ook erg giftige exemplaren tussen zoals de King Cobra. Het is onbegonnen werk om ze uit elkaar te houden.

Andere beesten

Je hebt nog een paar beesten in Thailand waar je voor moet oppassen. Waar je het zo niet van verwacht. Olifanten en apen bijvoorbeeld. Ze lijken zo vriendelijk, maar je kunnen ineens agressief worden. Blijf in de buurt van deze beesten op je hoeden. Het is natuur en geen dierenpark.

Lees ook

%d bloggers liken dit: