fbpx

Een onverwachte bezoeker op het strand van Phuket?

Het strand van Phuket wordt normaal druk bezocht door toeristen die komen genieten van het zand, het strand, het water en de zon. Bezoekers van het Nai Harn strand kregen meer dan waar op ze gerekend hadden.

Voor een onverwachte bezoeker kwam de strandwacht in actie.Strand van Phuket

De naam van Phuket als een vriendelijk stukje Thailand en perfecte strandbestemming kwam even onder druk te staan met een bijzondere bezoeker. Een verre afstammeling van een draak werd op het zand gezien.

Geen zandkasteel, maar een echte en bijzondere grote hagedis liep over het strand. Hagedissen worden normaal gesproken maar 50 cm lang, dit exemplaar kwam tot één meter, inclusief de staar. En woog maar liefst 7 kilo.

Hagedissen zijn voor de mens zelden gevaarlijk, alleen de varaan kan voor de mens vervelend zijn. Eigenlijk zijn het heel nuttige beestjes die een hoop ongedierte bij de mens weghouden.

Om ze daarvoor als huisdier te gaan houden gaat iets te ver, maar veel bewoners van tropische landen houden bijvoorbeeld van een gekko in hun kamer omdat die allerlei insecten en dergelijke opeet. Het garandeert een betere nachtrust.

Woonplaats van de hagedis

Dat de hagedis de weg naar het strand maakte, is niet heel bijzonder. Het zijn koudbloedige dieren die wel van een beetje warmte van de zon houden. Hoewel ze normaal gesproken eerder in het bos leven is een aanwezigheid op het strand niet uitzonderlijk. Zo’n groot exemplaar wel.

Of de paniek nu terecht was? De ene toerist vluchtte weg, terwijl de andere een selfie probeerde te maken met het beest.

De strandwacht, wachtte niet tot de grote hagedis problemen ging veroorzaken en begeleiden hem naar het bos, waar hij weer werd vrijgelaten.

De hagedissen zijn tenslotte nuttige beesten en houden van de zon, zij hebben geen last van mensen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: