Gesteggel over minibusjes duurt voort

Er gebeuren jaarlijks veel ongelukken met Thaise minivans. Het gesteggel over minibusjes duurt voort, al bestaat de kans dat er minimaal 15.000 voertuigen van de weg gaan.

De meest recente crash in de provincie Chonburi is de Thaise overheid een doorn in het oog. Bij dit vreselijke ongeluk kwamen maar liefst 25 mensen om het leven. Helaas gaat het veel vaker fout met minivans in het Thaise verkeer.Kamikazechauffeurs

De reden is simpel: de chauffeurs staan onder grote tijdsdruk. Ze dienen in een zo kort mogelijke tijd passagiers van A naar B te brengen. En vervolgens datzelfde ritje van B naar A weer af te leggen. Om zo maar zo veel mogelijk geld te verdienen.

Ze rijden als kamikazepiloten en lappen de verkeersregels (waar de Thai toch al lak aan heeft) aan hun laars. Met hoge snelheden wanen ze zich als een Formule 1-coureur door het verkeer. Ze halen in op onmogelijke plekken en zitten vaak – onder invloed van Red Bull of misschien wel wat anders – uren achter het stuur.

Al jaren gaan er geluiden op om deze problematiek aan te pakken. Tot op heden is er weinig aan gedaan. Maar aan het gesteggel over minibusjes lijkt nu een einde te komen. Het ministerie van Transport overweegt om minimaal 15.000 voertuigen (waarschijnlijk veel meer) van de weg te halen, omdat ze simpelweg niet geschikt zijn voor openbaar vervoer.

Het gaat om minivans op vaste routes – bijvoorbeeld BangkokPattaya, Bangkok – Hua Hin etc.

Mijd minivans

Veel toeristen maken gebruik van deze minibusjes. Het is een erg goedkope manier van vervoer. Vaak zit je een paar uur in het busje voor slechts een paar euro. Dat is wel op eigen risico.

Het is niet voor niets dat bij veel ongelukken in Thailand minivans betrokken zijn. Als je de kans hebt, probeer dan deze manier van vervoer te vermijden en kies voor een grote bus, de trein of het vliegtuig.Share This Post

Post Comment