fbpx
crematiedag van koning bhumibolKoninklijke familie Nieuws Uitgelicht 

Wat is allemaal gesloten op crematiedag van koning Bhumibol?

De crematiedag van koning Bhumibol is donderdag 26 oktober. Wat is er op die dag allemaal gesloten in Thailand?

De vorig jaar overleden koning was en is nog steeds immens geliefd onder de Thaise bevolking. Stapje bij beetje wordt meer bekend over de crematiedag van koning Bhumibol.

Welke winkels zijn bijvoorbeeld wel en niet open? Gisteren maakte 7-Eleven (dat normaal altijd open is) bekend dat alle filialen in heel Thailand om 14.30 uur de deuren sluiten tot middernacht.

Al eerder maakte supermarktgigant Tesco Lotus bekend dat het ’s middags (vanaf 14.00 uur) eveneens dicht gaat tot de volgende dag.

Alle bioscopen van Major Cineplex zijn op 26 oktober de hele dag gesloten. De winkelcentra van Central Group doen de deuren dicht om 15.00 uur, behalve CentralWorld en Central Plaza Rama II.

Welke shopping malls zijn verder open?

In Bangkok blijven ook Emporium, EmQuartier en Siam Paragon open. Dat wordt waarschijnlijk gedaan met het oog dat er veel toeristen in de stad zijn.

Veel attractieparken in Bangkok zijn eveneens dicht: Dinosaur Planet, Dream World en Safari World.

Verder krijgen we veel vragen over bars en clubs. De verwachting is dat veel horecagelegenheden op deze dag de deuren gesloten houden. Anderen zijn open, maar de kans bestaat dat je er geen alcohol kunt krijgen.

Laatste updates

Via ons Twitterkanaal blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over de crematiedag van koning Bhumibol.

Lees ook