fbpx
Geschiedenis van Pad ThaiEten en drinken Uitgelicht Video's 

Geschiedenis van Pad Thai (in een minuut)

Pad Thai is een van de meest bekende, en ook meest populaire, gerecht uit Thailand. Maar waar het vandaan komt? Als je de geschiedenis van Pad Thai wilt weten, dan kost je dat slechts één minuutje.

Het bordje gebakken noedels, met gemalen pinda’s en er een roergebakken eitje eroverheen. Ik noem het ook wel eens het Thaise frietje met. Het is net zo snel klaar als een snack.

Thanin Maha Chai

En zeker zo lekker. Later het maar niet hebben over gezondheid en calorieën. Een keer heb ik geschreven over de oudste en lekkerste Pad Thai van Bangkok. Een klein zaakje op Thanon Maha Chai heb ik zelf mogen proeven. Ik vrat mijn vingers op! En hier kun je het recept lezen als je het zelf wilt maken.

Pad Thai is zelfs met Massaman Curry, en de pittige papayasalade Som Tam tot Thais Cultureel erfgoed gekroond. Da’s meer dan terecht vinden wij! En als je iets dan lekker of goed vindt, dan wil je er vaak ook alles over weten. Waar komt het bijvoorbeeld vandaan? Hoe is het ontstaan. En welke ingrediënten zitten er in?

Geschiedenis van Pad Tha

Onderstaande video vertelt je op een leuke (bijna humoristische wijze) de geschiedenis van Pad Thai. En het kost je maar een minuutje. Ga even zitten en relax. Het is voorbij voordat je het weet:

Lees ook

%d bloggers liken dit: