fbpx
Geld pinnen of wisselen in ThailandPraktische informatie Uitgelicht 

Geld pinnen of wisselen in Thailand?

Het is een vraag die je jezelf van tevoren stelt: ga ik geld pinnen of wisselen in Thailand? Ik geef je tips waar je zoal op moet letten om de minste kosten te maken!

Laat ik vooropstellen dat de vraag geld pinnen of wisselen in Thailand vrij gemakkelijk te beantwoorden is. Verreweg de goedkoopste manier is om euro’s mee te nemen in je handbagage en deze tijdens je reis te wisselen.
Geld pinnen of wisselen in Thailand
Dat kan al bij aankomst op het Suvarnabhumi Airport, waar je bij het wisselkantoortje van Superrich Thailand jouw euro’s voor Thaise baht omwisselt tegen een veel gunstigere wisselkoers dan bij de banken!

Ten minste 5 euro besparen

Op deze manier bespaar je ook nog eens de transactiekosten die banken in rekening brengen. Sommige banken rekenen al 220 baht (!) voor 1 keer pinnen, waar neerkomt op zo’n 5,50 euro. Toch zonde als je een paar keer geld uit te muur trekt tijdens je vakantie.

Het nadeel van met cashgeld reizen is bekend. Je reist met een groot bedrag in je tas en je moet er niet aan denken dat je handbagage gestolen wordt. Mijn tip: berg het geld goed op in bijvoorbeeld je rugzak en sluit de rits af met een slotje, waarvan je het sleuteltje in je broekzak bewaart.

Geld pinnen

Geld pinnen of wisselen in ThailandDan de duurdere optie voor geld pinnen of wisselen in Thailand. Geld trekken uit de automaat. Het voordeel hiervan is dat je nooit met absurd veel cash over straat gaat, wat risico’s op verlies en/of diefstal kleiner maakt.

Maar zoals gezegd, het nadeel hiervan zijn de kosten. Als je een paar keer pint, dan ben je zo een paar tientjes kwijt. Alleen om geld uit de muur te halen!

Kies je toch voor deze optie, zorg er dan voor dat je tijdens het pinnen altijd voor ‘without conversion’ kiest. Dat scheelt ook nog weer in de kosten. Elke bespaarde euro is mooi meegenomen, toch?

Lees ook

%d bloggers liken dit: