Geld pinnen of wisselen in Thailand?

Het is een vraag die je jezelf van tevoren stelt: ga ik geld pinnen of wisselen in Thailand? Ik geef je tips waar je zoal op moet letten om de minste kosten te maken!

Laat ik vooropstellen dat de vraag geld pinnen of wisselen in Thailand vrij gemakkelijk te beantwoorden is. Verreweg de goedkoopste manier is om euro’s mee te nemen in je handbagage en deze tijdens je reis te wisselen.
Geld pinnen of wisselen in Thailand
Dat kan al bij aankomst op het Suvarnabhumi Airport, waar je bij het wisselkantoortje van Superrich Thailand jouw euro’s voor Thaise baht omwisselt tegen een veel gunstigere wisselkoers dan bij de banken!


Ten minste 5 euro besparen

Op deze manier bespaar je ook nog eens de transactiekosten die banken in rekening brengen. Sommige banken rekenen al 220 baht (!) voor 1 keer pinnen, waar neerkomt op zo’n 5,50 euro. Toch zonde als je een paar keer geld uit te muur trekt tijdens je vakantie.

Het nadeel van met cashgeld reizen is bekend. Je reist met een groot bedrag in je tas en je moet er niet aan denken dat je handbagage gestolen wordt. Mijn tip: berg het geld goed op in bijvoorbeeld je rugzak en sluit de rits af met een slotje, waarvan je het sleuteltje in je broekzak bewaart.

Geld pinnen

Geld pinnen of wisselen in ThailandDan de duurdere optie voor geld pinnen of wisselen in Thailand. Geld trekken uit de automaat. Het voordeel hiervan is dat je nooit met absurd veel cash over straat gaat, wat risico’s op verlies en/of diefstal kleiner maakt.

Maar zoals gezegd, het nadeel hiervan zijn de kosten. Als je een paar keer pint, dan ben je zo een paar tientjes kwijt. Alleen om geld uit de muur te halen!

Kies je toch voor deze optie, zorg er dan voor dat je tijdens het pinnen altijd voor ‘without conversion’ kiest. Dat scheelt ook nog weer in de kosten. Elke bespaarde euro is mooi meegenomen, toch?

4 Comments - Write a Comment

 1. Ben het deels eens met Henk. Zelf pin ik liever 2 a 3x per week geld. Kost me dan een paar euro. Vroeger moest je ook altijd wisselkoersen betalen, en die vallen nu weg, maar betaal je kosten om geld uit de la te trekken. Komt dus op hetzelfde neer. En je bent in een land wat goedkoop is vwb levensonderhoud. Een redelijk hotel voor 2 hoeft je niet meer dan 17 euro p.n. te kosten, en een simpel resort net iets boven de 20, inc. ontbijt, al is streetfood het lekkerst. Ik denk maar zo, ik ga op vakantie, en wil niet teveel kijken naar mijn bankrekening. Als ik zo weg moet, dan blijf ik liever thuis of zoek ik een (kots kots) all-inc. hotel in zuid of oost Europa.

  Reply
 2. De discussie wat de beste manier /de goedkoopste manier om Thaise bahtjes te verkrijgen wordt al zo vaak uitgemeten op diverse blogs.
  Reken eens uit wat het je extra kost op een vakantie van 3 week.
  Zet daar tegenover het risico van veel geld mee nemen.
  Bekijk het totaal plaatje van vakantie kosten en pin gewoon bij de ATM. Maximaal 20.000 baht per keer.

  Vergelijk het met kosten om een trip te maken in Europa en de kosten van een tol weg. Ook dit kun je omzeilen door binnen door te gaan maar kost extra tijd.

  En let wel de vakantie in Thailand is relatief goedkoop.
  En de koers fluctueert eveneens maar dit zijn normale zaken waar we ook geen invloed op hebben.
  De reiziger die in Thailand verblijft voor langere periode heeft veelal een thaise rekening.

  Reply
  1. Hallo Henk
   Is het eenvoudig een bankrekening te openen in Thailand? Het klinkt als je er ervaring mee hebt

   Reply
   1. Als toerist zijnde wordt het steeds lastiger om een bankrekening in Thailand te openen. Het is in de toeristische steden (Bangkok, Chiang Mai etc.) nog wel mogelijk, maar vaker lukt het niet dan wel.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.