Geld opnemen in Thailand steeds duurder

geld opnemen in thailandJe leest het goed: geld opnemen in Thailand uit de pinautomaat wordt steeds duurder. Sinds het begin van deze maand betaal je in sommige gevallen 200 baht daarvoor.

Wie al langer in Thailand komt, dan zich nog wel herinneren dat je 120 baht moest betalen als je met je Nederlandse of Belgische bankpas geld uit de muur trok bij een van de pinautomaten.

Fee: van 120 naar 200 baht

In de loop der jaren is die fee aardig gestegen. Die ging van 120 naar 150 baht en van 180 baht naar 200 baht sinds het begin van deze maand. Geld opnemen in Thailand wordt dus steeds duurder. En als je tijdens je reis een paar keer gaat pinnen, dan kan het best in de papieren lopen.


Immers, met de huidige koers van rond de 37,5 baht voor 1 euro betekent het dus dat je meer dan 5 euro betaalt per transactie. Dat zijn toch aardig wat maaltijden op straat of drankjes in de bar.

Slimmer pinnen

Geld opnemen in Thailand is dus best prijzig. Probeer daarom slim te pinnen door zeker aan het begin van je vakantie een groot bedrag op te nemen. Bij Krungsri Bank (met de gele pinautomaten) kun je tot maximaal 30.000 baht per keer opnemen, terwijl je bij andere banken maar 20.000 baht mag opnemen.

Pinautomaten van AEON Bank rekenen nog steeds 150 baht per transactie. Echter, deze zijn een stuk lastiger te vinden dan flappentappen van andere banken. De goedkoopste manier om baht voor je euro te krijgen is door cashgeld mee te nemen naar Thailand en het daar te wisselen bij een van de vele wisselkantoortjes.

Je mag namelijk tot 10.000 euro cash meenemen. Het nadeel hiervan is dat je altijd met een grote som geld op zakt loopt, met alle gevolgen van dien.

4 Comments - Write a Comment

 1. Gelukkig volgend jaar een Thaise bankpas eindelijk van die oplichtings praktijken af

  Reply
 2. Dan nog eens kijken wat je eigen vank in rekening brengt. Met een Australische bankpas wordt nog even $30 dollar berekent plus dus de 200 baht en een sh*t wisselkoers.

  Reply
 3. Die banken rekenen je ook nog een verkeerde koers.
  En alsof het nog niet genoeg is: je Nederlandse bank rekent ook nog fee

  Reply
  1. VanDaag Euro in elkaar gestort.
   37.37 krijg je morgen niet meet Harold.
   hELAAS VOOR ONS ALLEN.

   Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.