fbpx
Geland op BangkokBangkok Praktische informatie Uitgelicht 

Geland op Bangkok, even geduld alsjeblieft

Na een lange vlucht ben je eindelijk geland op Bangkok. Nu wil je zo snel mogelijk naar je hotel of appartement. Even douchen en liggen op bed. Alleen… je geduld zal nog even op de proef worden gesteld. 

De vlucht van Europa naar de Thaise hoofdstad duurt al snel een uurtje of tien. En als je niet rechtstreeks vliegt dan nog langer. Als je vliegtuig dan eenmaal aan de grond staat wil je zo snel mogelijk naar je kamer. Helaas zijn er nog een paar hobbels te te nemen voordat je daar bent.

Afhankelijk van het tijdstip dat je landt, wil het namelijk wel eens erg druk zijn bij de douane. Wachttijden van een half uur tot één uur zijn gebruikelijk. Dat heeft te maken dat de Thai alles nog handmatig controleren, dus de doorlooptijd is laag.

Immigratiekaart

Daar komt bij dat veel mensen de Thaise immigratiekaart maar half of verkeerd hebben ingevuld. Dat moet worden aangepast en dat maakt de doorloopsnelheid lager en de wachttijd nog langer. Er zijn drie hallen waar je uit kan kiezen en soms is het beter om een andere hal uit te kiezen.

Geland op Bangkok

Mensen met een Thais partner en een gezin met (jonge) kinderen mogen gebruik maken van de doorgang voor Thai. Daar is de wachttijd aanzienlijk korter.

Taxi

Als je dan je koffer(s) hebt verzameld (handig, de bagagebanden zijn direct achter de douane) en je bent door het douanedeel waar je koffers worden gecheckt, dan komt de volgende hobbel. Een taxi naar je kamer.

Je gaat dan een verdieping lager waar de taxi’s buiten staan opgesteld. Dat ziet er erg georganiseerd uit. Een lange rij parkeerplaatsen met groen verlichten borden die het nummer van de parkeerplaats aangeven. In het midden staat een automaat waar je een ticket haalt. Ook daar staat vaak een rij, van zo’n 20 minuten.

Dat ticket vermeld een nummer en je gaat naar de parkeerplaats met dat betreffende nummer en als je geluk hebt staat de taxi al op je te wachten. Anders wachten totdat de taxi er is.

Geland op Bangkok

De rit van Suvarnabhumi Airport naar het centrum van Bangkok duurt van 20 minuten tot drie kwartier. Afhankelijk van waar in het centrum je eindbestemming is.  Je betaalt 50 baht boven op de taximeter prijs voor je koffer plus de kosten van de tol voor de expressway.

Je kunt ook de Airport Link pakken, dat is een metrosysteem.  Die brengt  je binnen 35 minuten van Suvarnabhumi Airport naar het station Phaya Thai brengt, vanwaar je met de BTS Skytrain verder kunt reizen. Een kaartje voor de Airport Rail Link kost je 45 baht.

Al met al ben je vanaf het moment dat je geland bent tot het moment dat je kamer binnenstapt zeker nog één tot anderhalf uur kwijt. Soms zelfs langer.

Hier kun je meer lezen over landen op Suvarnabhumi Airport.

 

Lees ook