fbpx
Ontdek Thailand 

Half jaar geen trein door de Maeklong markt

trein door de Maeklong marktToeristen die komende maanden naar Samut Songkhram gaan, met de bedoeling op op de Maeklong markt de trein te zien rijden, hebben een beetje pech. Er wordt de komende maanden gewerkt aan de rails en dus rijdt er een half jaar geen trein door de Maeklong markt. 

De Maeklong markt is gebouwd op en rond de treinrails. De markt begint al vroeg in de ochtend en duurt tot laat in de avond. Het is een kleurrijke markt waar vele versproducten en kleding worden aangeboden. Normaal rijdt een aantal malen per dag de trein door de Maeklong markt. Vlak voordat de trein aankomt moeten de standhouders hun producten van het spoor halen en de luifels van de marktkramen terugtrekken. Zodra de trein weer vertrokken is wordt alles weer teruggezet. En zo gebeurd dat acht keer per dag, zeven dagen per week.

Bijzonder zo’n trein door de Maeklong markt

Het is een bijzondere gebeurtenis om te zien hoe de trein door de dicht opeengepakte Maeklong Market rijdt. Deze treinroute is daarom over de hele wereld inmiddels bekend geworden. Op youtube staan dan ook verschillende video’s waarop dit tafereel te zien is, maar het is toch echt heel verbazingwekkend om dit spektakel ‘live’ mee te maken. Dat gebeurd dus de komende maanden niet, er wordt gewerkt aan de rails. Da’s best noodzakelijk, want in Thailand ontsporen regelmatig treinen, doordat er geen onderhoud wordt gepleegd. Dat zou hier dramatische gevolgen hebben.

Maar de markt is ook een gebeurtenis op zich.  De markt begint al vroeg in de ochtend en duurt tot laat in de avond. Het is een kleurrijke markt waar vele versproducten en kleding worden aangeboden.Maeklong markt

Hoe kom ik bij de Maeklong Markt?

Maeklong ligt 70 kilometer ten zuidwesten van Bangkok en het meest bijzondere om met de trein er naar toe te gaan. Vanuit Bangkok vertrekt in het stadsdeel Thonburi vanaf het Wong Wian Yai station de trein naar Samut Sakhon (ook bekend als Mahachai). Deze reis duurt ongeveer een uur.

Na aankomst in Samut Sakhon loop je via de vissershaven naar de ferry terminal aan de rivier. Hier neem je de ferry naar de andere kant van de rivier waar je vervolgens de trein naar Maeklong neemt. Aan het eind van deze treinrit rijd je dwars door de Maeklong Railway market. De treinrit van Samut Sakhon naar Maeklong duurt een uur.

Lees ook

%d bloggers liken dit: