fbpx
Geen straatverkopers op Khao San RoadLaatste nieuws 

Geen straatverkopers op Khao San Road

Het is gedaan met de gezellige drukte op de bekendste straat van Bangkok. Het stadsbestuur heeft besloten om niet langer straatverkopers op Khao San Road toe te staan. 

Khao San Raod is al sinds mensenheugenis het walhalla voor backpackers en toeristen die van goedkope vakanties houden. Vooral omdat er in de avonduren van alles te beleven valt.

Je hoeft feitelijk de straat niet te verlaten.  Er is alles aanwezig. Van Thais streetfood-stalletjes tot de Amerikaanse fastfood ketens. En dan had je ook nog die vele tientallen verkopers die je van alles en nog wat aan proberen te smeren. Van typische Thaise prullaria tot een massage.

Het stadsbestuur van Bangkok vindt de situatie te onveilig geworden. Als er hulpdiensten ter plaatse nodig zijn, dan moeten die zich op de een of andere manier wurmen door de toeristen en straatverkopers op Khao San Raod. Waardoor die veel te laat bij een slachtoffer of brand komen.

Schoongeveegd

En dus word Khao San Road schoongeveegd, zoals al met veel straten in Bangkok is gebeurd. Straatverkopers krijgen een plek toegewezen waar ze hun waar mogen aanbieden. Dat worden dan dus een soort marktjes.


We snappen de besluiten van de autoriteiten volkomen, maar vinden ook dat door deze maatregel Khao San Road in zijn hart wordt geraakt. Vanaf 1 augustus zal de straat een hele andere aanblik hebben.

Lees ook

%d bloggers liken dit: